– Vi har et utrolig lag, vi vinner utrolig mange kamper, og vi har startet slik vi avsluttet sist sesong

Trent Alexander-Arnold sier situasjonen som skapte åpningsmålet var noe det ble jobbet med gjennom uka.

31. aug 2019 kl 21.11 Arve Vassbotten

Trent Alexander-Arnold sto bak Liverpools første mål i 3-0-seieren på Turf Moor mot Burnley. Det som så ut som at innlegget hans gikk over keeper og rett i nettet, men etter reprisen ble det klart at ballen var innom Chris Wood på veien. Dermed kunne Liverpools høyreback notere seg for en assist istedenfor mål.

– Jeg prøver bare å skape sjanser for laget, og hadde flaks med at den gikk via en spiller, men mål er mål. Vi visste det ville bli tøft å komme hit, og vi klarte å holde buret reint.Det var nok det viktigste for oss utover det å vinne, sa Trent Alexander-Arnold til Sky Sports etter kampen.

– Vi er fornøyd med hvordan vi spilte, og de fikk ikke så altfor mange sjanser mot oss.

– De inviterer til innlegg inn i boksen

Det var likevel ikke helt tilfeldig at scoringen kom som den gjorde. Innleggene som 20-åringen prøvde på, var det nemlig terpet på gjennom uka - bortsett fra det at Wood sto i veien da.

– Vi vet at de inviterer til innlegg inn i boksen. Det er slik de liker å spille, de liker å forsvare seg inne i feltet og midtstopperne legger seg dypt for å nikke ballen unna. Vi jobbet med det gjennom uka, og når de går framover prøver vi å legge inn bak dem. Heldigvis gikk den innom en spiller og i nettet.

At han ikke fikk kreditert noen scoring tar han ikke så tungt.

– Jeg bryr meg ikke så mye om det er mitt mål eller et selvmål. Det har ingen ting å si.

– Det handler om laget, og å vinne kampen. Vi spilte bra, og vi forsvarte oss veldig bra mot de lange ballene. Vi fikk også den første kampen uten baklengs denne sesongen, og forhåpentligvis er det bare den første av flere.

Klopp var mer overrasket over at han ikke fikk målet, se hans reaksjon her:

– Vi fortjente en clean sheet, vi var skuffet over at vi ikke fikk det mot Arsenal og vi var bestemt på å gjøre det igjen slik vi gjorde sist sesong.

– Alltid et godt tegn å sette rekorder

– Vi ønsker å sette rekorder og gjøre gode ting. Det er alltid et godt tegn når man setter rekorder for klubben. Vi har et utrolig lag, vi vinner utrolig mange kamper, og vi har startet slik vi avsluttet sist sesong med å vinne alle kampene våre, og forhåpentligvis vil det fortsette. Nå må vi bare, bank i bordet, holder oss skadefri gjennom landslagspausen.

– Vi vet at vi er et veldig godt lag, vi vet hva vi er gode for, vi kjenner potensialet til laget. For oss handler det om nå potensialet som individer og som lag, og vise at vi er et lag i verdensklasse. Det viste vi med trofeet i fjor, og vi skal kjempe med Man City igjen og forhåpentligvis ta det et steg videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]