Ville ikke hente tilbake Coutinho

Philippe Coutinho ble tilbudt til den rekke Premier League-klubber før vinduet stengte.

9. aug 2019 kl 11.12 Arild Skjæveland

Det er godt dokumentert at klubber som Manchester United, Tottenham og Arsenal ble tilbudt Philippe Coutinho, etter at det de siste ukene ble tydelig at verken spilleren eller Barcelona ser fremtiden til brasilianeren på Camp Nou.

Velinformerte journalister har rapportert at spillerens agenter tilbudte ham rundt til Premier League-klubber så sent som torsdag - samme dag som overgangsvinduet stengte.

Mens britisk media, og aviser som The Guardian og The Times, rapporterte at Tottenham var villig til å hente spilleren på lån - var det helt stille fra Liverpool. Men det er grunn til å tro at også de hadde tilbudet - men tidlig sa nei.

Totalpakke på 100 millioner pund

Chris Bascombe i The Telegraph har god innsikt i Liverpool, og skriver at valget om å ikke hente tilbake Philippe Coutinho vitner om at klubben tenker langsiktig.

En totalpakke på 100 millioner for den offensive midtbanespilleren ble ikke ansett som den smarteste bruken av ressursene, og klubben har allerede brukt de pengene på kontraktforlengelser i stedet, skriver journalisten fra Liverpool.

Klopp fikk spørsmål om sin tidligere spiller på torsdagens pressekonferanse.

– Ingen kommentar. Måten vi har håndtert slike ting som dette tidligere gir oss muligheten til å ikke si noe. Vi gir ikke store kommentarer om slike ting. Det er ikke sannsynlig, så dersom dere har noe annet å gjøre, så bør dere dra til Everton etter pressekonferansen, for jeg tror de vil være travlere enn oss.

Barcelona skal ha satt krav om £80 millioner i overgangssum for spilleren. Da Tottenham forhørte seg om lån, ville de ha £25 millioner for en låneavtale. Det virker ikke usannsynlig at 27-åringen forlater Camp Nou før overgangsvinduet stenger 2. september - men det blir altså ikke til en Premier League-klubb.

I kveld starter endelig Premier League. Liverpool - Norwich ser du på TV 2 Sport Premium kl. 21.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]