De 29 spillerne som kan spille Champions League denne høsten

Liverpool FC har offentliggjort sin Champions League-tropp.

4. sep 2019 kl 10.52 Arild Skjæveland

Ved midnatt natt til i onsdag måtte de 32 klubbene som skal spille Champions League denne sesongen registrere sine tropper for høstens turnering.

Klubbene kan registrere 25 spillere på A-listen, der minst to må være målvakter. Minst åtte av spillerne må være hjemlige spillere - dersom de ikke er det, vil antall plasser bli redusert. Dette er ikke noe problem for Liverpool, som «bare» har registrert 22 spillere på sin A-liste.

Andre klubber, som Juventus, har større problemer med akkurat den listen. Den tidligere Liverpool-spilleren Emre Can er ikke med på Juventus sin liste, og får ikke spilt Champions League i år. Det får heller ikke Mario Madzukic, som har 21 mål i turneringen for Bayern, Atletico Madrid og Juve.

På B-listen kan en registrere spillere som er født etter 1. januar 1998, som har vært tilgjengelig for klubben i en uavbrutt periode etter å ha fylt 15 år. Det er ingen begrensning på hvor mange spillere som kan registreres på B-listen, men Liverpool har registrert sju - deriblant Trent Alexander-Arnold

Når overgangsvinduet åpner i januar, kan klubbene registrere inntil tre spillere på A-listen før sluttspillet starter, skriver UEFA.Maksgrensen er fortsatt 25 spillere - men den vil ikke Liverpool nå bryte dersom de skulle gjøre tre signeringer over nyttår.

Den «største» overraskelsen er kanskje at Ki-Jana Hoever ikke er registrert på A-listen.

Disse er registrert

A-listen:

Alisson Becker
Adrian
Andy Lonergan
Joe Gomez
Joel Matip
Virgil van Dijk
Sepp van den Berg
Dejan Lovren
Andy Robertson
Gini Wijnaldum
Jordan Henderson
James Milner
Adam Lallana
Naby Keita
Fabinho
Alex Oxlade-Chamberlain
Xherdan Shaqiri
Harvey Elliott
Roberto Firmino
Sadio Mané
Mohamed Salah
Divock Origi

B-listen:

Caoimhin Kelleher
Trent Alexander-Arnold
Yasser Larouci
Adam Lewis
Herbie Kane
Curtis Jones
Rhian Brewster

Liverpools første kamp i Champions League 2019/20 er borte mot Napoli tirsdag 17. september, kl. 21.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]