– Den beste kampen vi har spilt mot Burnley

Jürgen Klopp mener laget hans heller aldri har vært bedre til å vinne andreballene enn på lørdag.

1. sep 2019 kl 10.12 Arve Vassbotten

Det har stort sett alltid blitt dramatikk når Jürgen Klopp har tatt med laget sitt til Turf Moor, men også generelt i kamper mot Burnley. Derfor var manageren veldig godt fornøyd med å få med seg en relativt udramatisk 3-0-seier på lørdag.

– Det var noe helt annet enn de siste møtene. Dette var den beste kampen vi har spilt mot Burnley, sa han til LFCTV etter kampen.

– Den første kampen vi spilte mot Burnley etter at jeg kom hit, tror jeg vi tapte 2-0. Jeg var definitivt ikke klar for den type fotball og stil. Dette var også den beste kampen vi har hatt når det kommer til andreballene etter at jeg kom til England, sa han.

– Vanskelige å forsvare seg mot

– Vi reagerte så bra på de lange ballene fra Pope, som alltid er 50/50-situasjoner. Og de kom hele tiden, og man kan ikke alltid vinne 50/50-situasjoner, for det er litt flaks involvert. Men de har en klar plan. Etter den lange ballen, spiller de så ballen tilbake og med ett touch slår de ballen i bakrommet.

– Det er den neste delen som det er veldig vanskelig å forsvare seg mot, men de fire bak var helt våkne i hele ettermiddagen, og vi scoret på riktige tidspunkter. Etter kampen så det mer komfortabelt ut enn det var gjennom 75 minutter. De var hele tiden i kampen.

– Vi hadde litt hell på den første målet, det andre og tredje kom etter briljant fotball. Vi var gode defensivt med å vinne ballen, og gode offensivt på å kontre, men også være rundt og vinne ballene, og være kliniske, mente Klopp.

– Vi går ikke ette disse rekordene

For første gang siden han fikk sitt innhopp for Liverpool gikk også Adrian av banen uten å ha plukket noen baller ut av nettet.

– Adrian var veldig fornøyd med å holde buret reint, sa Klopp og gliste.

– Så alt er bra, og jeg er veldig fornøyd.

Roberto Firmino scoret sitt 50. mål for Liverpool lørdag, og er med det den mestscorende brasilianeren i engelsk fotball.

– Han er en utrolig viktig spiller, og han setter så pris på å spille i dette laget med alle de supre guttene rundt seg, sier Klopp.

Dette var også Liverpools 13. kamp på rad med seier, noe som er klubbrekord.

– Jeg føler meg ikke stolt for øyeblikket for å være ærlig, men jeg er fornøyd fornøyd fordi alle rekorder, uansett hvor gamle de er, er fine å ta. Men vi går ikke etter disse rekordene, sa Klopp på pressekonferansen.

– Hvis noen helt i starten av sesongen hadde spurt meg om jeg trodde det var mulig, ville jeg sagt: «sannsynligvis ikke». Nå skjedde det. Så nå må vi igjen be og håpe igjen om at alle kommer tilbake friske, og så starter det den mest intense perioden av sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]