– Det er for tidlig å bli stresset over tabellen

Vi har tatt en prat med Tommy Kvarsvik i Manchester Citys norske supporterklubb etter at de lyseblå gikk på en overraskende smell.

15. sep 2019 kl 16.50 Arild Skjæveland

Med flere sentrale spillere på skadelisten, var det ikke mange som hadde tro på at Norwich kunne få med seg noe som helst fra hjemmemøtet med Manchester City lørdag kveld.

På Langoddsen til Norsk Tipping fikk du 12 ganger pengene på Norwich-seier, og 8 på uavgjort - men det utenkelige skjedde, og Daniel Farkes lag tok tre fullt fortjente poeng lørdag kveld.

Med det er luken opp til Liverpool allerede fem poeng. Tommy Kvarsvik i Manchester Citys supporterklubb stresser ikke enda, selv om de helrøde nå har fått et forsprang.

– Det er bare spilt fem kamper, og det er 33 igjen å spille, så at City ligger noen poeng bak Liverpool så tidlig i sesongen er ikke noen krise, sier Kvarsvik til liverpool.no.

– Både City og Liverpool kommer garantert til å avgi flere poeng fremover, men det er klart vi heller hadde ønsket å ligge fem poeng foran enn fem poeng bak. Jeg tror det kommer til å bli en ny jevn sesong der City og Liverpool kjemper i toppen, og hvem som stikker av med ligagullet er fortsatt veldig åpent, sier han.

– Liverpool har vært veldig gode så langt, og virker som en seiersmaskin. Det vil nok likevel komme perioder der ting går tråere, og begge lag vil avgi flere poeng.

Med Laporte på skadelisten

Aymerick Laporte er ute i seks måneder, og dermed ble det Nicolas Otamendi og John Stones i midtforsvaret på Carrow Road. Det gikk ikke bra, og spesielt Otamendi hadde en dårlig dag på jobben.

– Det sviktet dessverre defensivt i denne kampen, både med organisering, og individuelt med store personlige feil. Samtidig kunne kampen fort gått i en helt annen retning dersom Norwich ikke hadde fått et gratismål i starten av andreomgang. Det ødela mye.

– Jeg tror ikke det var noe sjakktrekk å la Kevin de Bruyne sitte på benken fra start. Kampbildet endret seg raskt med en gang han kom på banen. Men flere lag kommer til å få slite på Carrow Road - og kanskje spesielt storlagene. Supporterne var fantastiske, og de må ha sin del av æren for at laget deres presterte som de gjorde.

– City hadde nok sjanser til å vinne, og hadde nok gjort det dersom ikke forsvaret hadde sviktet. Jeg vil ikke si at det er krise, men det er klart at det svekker laget at det beste midtstopperparet vårt fra forrige sesong med Laporte og Vincent Kompany ikke er der.

– Samtidig har Pep Guardiola vært flink til å finne løsninger på skadeproblemer tidligere ved å omskolere spillere, og om det ikke blir Stones og Otamendi, ser jeg for meg at vi kan se Fernandinho spille en del i denne posisjonen fremover.

Citys tre neste ligakamper er Watford (H), Everton (B) og Wolverhampton (H)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]