– Det er media som elsker statistikk. Vi vil bare fortsette å gjøre det bra

Virgil van Dijk fokuserer på andre ting enn antall seire på rad.

30. sep 2019 kl 00.20 Arild Skjæveland

Liverpool har nå vunnet 16 Premier League-kamper på rad, og har sju av sju denne sesongen. Det gjør at de helrøde har en luke ned til Manchester City på fem poeng.

Virgil van Dijk bruker lite tid på slike tall.

– Det er media som elsker statistikk. Realiteten er at vi ikke har noe som helst for øyeblikket. Vi ønsker å fortsette med å gjøre det bra, og det er fortsatt nok av rom for forbedring, sier Virgil i et intervju med Neil Jones i Goal.com.

Han vil ikke snakke om ledelsen på dette tidspunktet.

– Nei, det er altfor tidlig. Vi er nesten i oktober, og den travle perioden vil komme. Det er fortsatt så mange kamper igjen, og det eneste vi fokuserer på er kampen vi har foran oss, sier han.

Må vinne alle kamper

Nederlenderens mål er enkelt: Liverpool må vinne alle kamper.

– Jeg vil ikke se på de andre, for det er ingen poeng i å gjøre det. Alle forstår det, for forrige sesong så vi hvor raskt det kunne snu. Vi vil bare fokusere på den neste kampen vi skal spille.

Van Dijk var banens beste da Liverpool fikk med seg alle poengene fra Bramall Lane på lørdag.

– De gjorde det veldig tøft for oss, og jeg er veldig glad for at vi tok de tre poengene. Vi må vinne hver eneste kamp - slik er det. Alle visste hvor vanskelig det skulle bli. Det er et fint sted å komme. Lidenskapelige supportere, en flott atmosfære. Det var en vanskelig kamp.

– Det er ingen tvil om at vi vokser som lag. Vi får mer erfaring av situasjonen, og forhåpentligvis vil det hjelpe oss i det lange løp. Vi må ha selvtillit. Du må gå til hver kamp og tenke at du skal vinne, ellers kan du like gjerne bli hjemme, sier han.

– Vi har kvaliteten, vi har spillerne. Vi tar dette, restituerer, og forbereder oss mot Salzburg.

Liverpool - RB Salzburg spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]