– Du kan ikke vinne 4-0 og 5-0 hver uke

Andy Robertson er glad for at Liverpool også kan vinne kamper på dårlige dager.

29. sep 2019 kl 13.27 Arild Skjæveland

Liverpool fikk med seg tre poeng fra Bramall Lane på lørdag, og har nå vunnet sju av sju Premier League-kamper denne sesongen.

Men denne satt langt inne - og Gini Wijnaldums volley som til slutt endte i nettet var den første redningen Dean Henderson måtte gjøre. Etter 70 minutter. Heldigvis fomlet han ballen i eget nett.

– Du kan ikke vinne 4-0 og 5-0 hver eneste uke, med nydelig fotball der alle applauderer deg av banen fordi de har sett en flott forestilling, sier Andy Robertson til Liverpoolfc.com.

– Vi måtte spille stygt, og matche dem i krigen. De er et veldig ærlig lag, og det viste de. De har et veldig bra lag, og de vet hvilke styrker de har. Jeg tror de kommer til å gjøre det bra denne sesongen.

– Dette blir ikke noe enkelt sted å dra for noe lag, så det er viktig at du matcher dem på innsats, og det gjorde vi. Matche dem på forpliktelse, og det gjorde vi - og vi vant 50-50-duellene. Vi manglet litt kvalitet. Dersom vi hadde hatt mer kvalitet så tror jeg at vi kunne ha vunnet mer komfortabelt, sier skotten.

Ikke på sitt beste

Robertson mener at Liverpool vant på en dårlig dag.

– Det var vanskelig. Vi var ikke på vårt beste, det kan du trygt si. Når du ikke er på ditt beste, og det andre laget setter deg under press, er det viktig å få seieren. Heldigvis klarte vi det. Vi holdt nullen, noe vi er fornøyd med, og fikk et heldig mål.

– Det er så viktig å komme til disse stedene og holde nullen, for da er det verste som kan skje at du spiller 0-0. Det er kanskje ikke et ideelt resultat, men da tar du det med deg og ser fremover.

Han hadde en strålende blokkering på John Fleck sin avslutning, etter at han hadde kommet inn i boksen. Robertson sier at han visste at landsmannen skulle vende innover.

– Heldigvis visste jeg at «Flecky» kom til å gå innover, så jeg prøvde å dekke og fikk heldigvis foten min på det. Med Ginis mål var vi litt heldige, men jeg mener vi fortjente seieren og fikk den til slutt.

– De har vært borte fra Premier League lenge, og jeg tror ikke noen av oss har spilt mot dem tidligere. Det var tøft. Vingbackene deres kom høyt, høyre og venstre stopper kommer inn sentralt, og det er vanskelig å bli vant med. Vi måte lære det i denne kampen, og det synes jeg vi gjorde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]