FÅR SKRYT:  Fabinho får skryt fra sin manager.

– En veldig smart og dyktig fotballspiller

Fabinho vil trolig få sin 50. kamp for Liverpool mot Chelsea.

På denne tiden forrige sesong var ikke Fabinho fast på Liverpools midtbane. Det tok lang tid før han fikk sjansen. Han startet da de helrøde møtte Chelsea i ligacupen, men ble sittende på benken i ligakampen på Stamford Bridge.

Liverpool har aldri tapt en ligakamp der brasilianeren starter. Han var lagets beste i tirsdagens Champions League-oppgjør mot Napoli, og kommer trolig til å være et av de første navnene på tavlen når Jürgen Klopp setter opp laget sitt i vest-London.

Dersom han kommer på banen, vil det være hans kamp nummer 50 for Liverpool.

– En veldig smart og dyktig spiller

Brasilianeren har fått mye skryt den siste uken, og var tema på fredagens pressekonferanse på Melwood.

– Det er ingen overraskelse, det er grunnen til at vi kjøpte ham. Han spiller som han gjorde for Monaco, men trengte tid til å tilpasse seg til en annen rytme og tempo i ligaen. Det er alt, svarte Jürgen Klopp.

Da 25-åringen var utenfor laget, ble han linket tilbake til Ligue 1 til Paris Saint-Germain. Etter prestasjonene hans de siste ni månedene har det vært slutt på slike spekulasjoner.

– Etter det øyeblikket han tilpasset seg og ble vant med det, har han vært i stand til å spille slik på grunn av kvaliteten sin. Han er en veldig smart fotballspiller, og full av ferdigheter når det kommer til det defensive. Disse individuelle defensive ferdighetene er vanskelig å lære, sier Klopp.

– Dersom du har en sensasjonell høyrefot eller sensasjonell venstrefot for en spesiell type skudd, eller om du er dyktig i én-mot-én-situasjoner - det er en ferdighet, og han bruker det bra. Det alene ville ikke gjort ham til den spilleren han er. Det handler om spilleforståelse. Det er veldig bra, og hjelper oss alle, sier han videre.

– Men dersom Fabinho hadde vært alene på midtbanen med to medspillere som ikke involverer seg i forsvar, så ville han sett helt annerledes. Det er grunnen til at vi snakker om hvorfor våre defensive spille er så gode som de er - det er fordi laget forsvarer seg på en spesifikk måte, og det er veldig viktig. Dersom du ikke er alene, og har smarte folk og gutter rundt deg, så gjør det livet ditt enklere. Spesielt i fotball. Ja, en veldig viktig del av laget så klart, men heldigvis trenger han ikke å spille alene.

Chelsea - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
07.12.2019 kl 19:08

Liverpool øker luken ned til Manchester City

De regjerende mesterne må vinne alle sine resterende kamper for å få samme poengsum som forrige sesong.

+
07.12.2019 kl 18:35

– Hendo ba meg om å løpe!

Liverpool startet noe tamt, men Henderson og Oxlade-Chamberlain satte fyr på oppgjøret.

+
07.12.2019 kl 18:00

Klopp forklarer det tidlige byttet av Lovren

Kroaten måtte gå av banen i første omgang.

+
07.12.2019 kl 11:22

– Liverpools kamprekke er utrolig

Pep Guardiola forsøker å forklare hvorfor Liverpool ligger elleve poeng foran de regjerende mesterne.

+