Har hatt ekstraøkter med Adrian

Målvakten har vært en av få på treningsfeltet den siste uken.

11. sep 2019 kl 10.18 Arild Skjæveland

Liverpool har hatt en rekke spillere ute på landslagsoppdrag etter 3-0 seieren borte mot Burnley. Spillerne som ikke har representert sine landslag har fått noen dager fri til å lade batteriene foran det som kommer til å bli en svært intens periode fremover - med én hjemmekamp og fire bortekamper på to uker.

En som har vært igjen på Melwood, er andrekeeper Adrian. Alisson Becker viser fremgang etter sin leggskade, men fortsatt er det usikker hvor lenge han er ute.

Keepertrener John Achterberg forteller at han har vært på treningsfeltet med Adrian i landslagspausen. Sammen med den 16 år gamle polske målvakten Jakub Ojrzynski har de vært igjen i West Derby og kjørt ekstra økter.

– Vi har hatt noen ekstra økter med dem begge på Melwood den siste uken. Adrian kom sent i sommer, og har hatt ankelskaden sin, så vi tenkte at det ville være til hjelp å ha flere økter for å holde det gående, sier Achterberg til Liverpoolfc.com.

– Vi har hatt noen bra økter. Distribusjon, innlegg, hurtighet, reaksjoner og kraft. Vi har jobbet litt med alt bare for å holde ham klar og i form. Han har også hatt noen dager fri, men ikke hele uken. Vi har holdt det gående for å sørge for at han er klar.

IMPONERT:
IMPONERT:  John Actherberg forteller at han er imponert over hvordan Adrian har gjort det.

Imponert

Liverpools keepertrener er imponert over det 32-åringen har gjort for klubben så langt siden han kom i sommer.

– Han har gjort det veldig bra. Han måtte omstille seg til måten vi spiller på, der vi ønsker at han skal spille ballen ut bakfra, men han har gjort det bra, og forstår det. Vi kunne ikke vært mer fornøyd med hvordan det har gått, sier nederlenderen.

– Han er en veldig fin fyr. Han er alltid positiv, og fin å prate med. Han hjelper de andre målvaktene med å snakke med dem, så ting går bra. Han passer veldig bra inn i gruppen, og det er viktig.

– Det er veldig vanskelig å erstatte «Ali», og spesielt når du ikke har hatt sjansen til å finne deg til rette og få med deg alt. Han måtte rett inn på laget etter fire eller fem økter. Så hadde vi to nye økter, før han spilte Supercup-finalen og ble skadet, så det har ikke vært så mye tid til ekstratrening.

– Når du kommer til Liverpool er det høye forventninger, men han har håndtert det bra. Han har bevart roen, og oppført seg avslappet med selvtillit. Det hjelper laget mye.

Liverpool - Newcastle spilles lørdag kl. 13.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]