Nær rekordavtale med Nike

Fra neste sesong spiller Liverpool FC trolig ikledd Nike-drakter.

23. sep 2019 kl 20.03 Marius Rabben

Klubben har forhandlet med flere potensielle draktleverandører, inkludert den nåværende, Boston-selskapet New Balance, i lang tid, og nå nærmer det seg en konklusjon.

Mandag kveld hevdet først tabloidavisen Mirror at de røde var kommet til enighet med giganten Nike, før Liverpool-korrespondentene i Telegraph og Daily Mail senere opplyser at de heller nærmer seg en avtale.

Klubben har ikke gitt noen klare indikasjoner på hvor mye det dreier seg om – bortsett fra at det er snakk om en av fotballverdenens mest lukrative draktavtaler.

Og den vil i så fall tre i kraft etter inneværende sesong.

Trolig best i Premier League

Det spekuleres i at en kontrakt med Nike vil overgå de 75 millioner pundene som Manchester United årlig får fra Adidas, gjennom en tiårsavtale, noe som i dag er den klart mest lukrative i Premier League.

Til sammenlikning får Liverpool rundt 45 millioner pund årlig i den nåværende avtalen med New Balance. Manchester City tjener rundt 65 millioner pund i året med Puma som leverandør.

Chelsea, som også har Nike, får i likhet med Arsenal (Adidas) ca. 60 millioner pund hvert år.

Tre andre i ligaen med Nike

I tillegg til Chelsea har også Tottenham og Brighton drakter fra Nike av Premier League-klubbene.

Nike har også store avtaler med klubber som Barcelona og Paris Saint-Germain, og kontrakten med Barça skal være verdt nesten 100 millioner pund årlig – i ti år.

Real Madrids avtale med Adidas er den største i fotballen med en verdi tilsvarende ca. 107 millioner pund hvert år. Det er kun de kongehvite og Barcelona som har større draktavtaler enn Man Utd i dag – enn så lenge.

Liverpool har nå fått draktene levert av Boston-selskapet New Balance siden 2015, etter tre år med amerikanske Warrior. Før det hadde Adidas ansvaret i seks år, mens Reebok var draktleverandør før det fra 1996 til 2006.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]