Jakter på sin 14. strake seier

Liverpool kan bli det fjerde laget noensinne som klarer det i den engelske toppdivisjonen.

14. sep 2019 kl 12.06 Marius Rabben

Men det er ingen som tidligere har klart dette samtidig som de har scoret minst to mål i hver kamp. Det har Liverpool gjort i de 13 første, og dermed kan de skrive historie på Anfield denne ettermiddagen.

I hjemmekampene mot Newcastle er Liverpool også ubeseiret på sine 23 siste. Faktisk har sebratrøyene kun én seier foran The Kop i Premier League – tilbake i 1994.

19 av de 23 ligakampene har endt med Liverpool-seier, som betyr 61 av 69 poeng til de røde siden sist Newcastle vant på Anfield.

Nå har Jürgen Klopps lag spilt 42 strake Premier League-kamper hjemme uten å tape. Kun Chelseas utrolige rekke på 86 kamper fra 2004 til 2008 har vært bedre gjennom Premier League-æraen.

I de 22 siste av dem har Liverpool hele tre mål i snitt per kamp.

Kan passere 100 mål mot Newcastle

Rødtrøyene har vunnet flere hjemmekamper mot Newcastle i Premier League enn noen andre lag. Dersom vertene vinner i ettermiddag, blir det altså nummer 20 mot klubben fra nordøst.

Med 98 fulltreffere så langt er også Newcastle det laget som Liverpool har flest Premier League-mål mot. Dermed er det en god mulighet for å nå tresifret denne lørdagen.

Enda en spesiell Anfield-statistikk handler om Sadio Mané, som nå faktisk har spilt 50 kamper i Liverpools storstue uten å tape – 49 med de røde, 1 som Southampton-spiller.

Dette er mer enn noen andre i Premier League-historien har uten å tape på én og samme arena. Mané har vunnet 40 ganger og fått 10 uavgjort på de 50 kampene på Anfield.

God borteform

Dagens motstander har imidlertid allerede slått et topp-seks-lag borte denne sesongen, med 1–0 mot Tottenham, og de står med tre seire på sine fem siste Premier League-bortekamper (3–1–1).

Det er like mange som de hadde på sine foregående 24 (3–9–12) på fremmed gress.

Men sist Newcastle slo en serieleder på bortebane, må man hele 47 år tilbake. Siden har de 22 tap på 27 forsøk.

Ubeseiret med Fabinho

Fabinho har startet 24 ligakamper for Liverpool, og fortsatt har ikke noen av dem endt med tap. Den foreløpig eneste scoringen hans for de røde kom mot nettopp Newcastle på Anfield forrige sesong.

Alex Oxlade-Chamberlain kan få sin 50. opptreden for klubben i dag.

Newcastle-manager Steve Bruce, som tok over etter Rafael Benítez i sommer, har bare tapt 4 av sine 17 siste Premier League-møter med Liverpool. Den forrige, i april 2015, vant han med Hull City.

Statistikk: Ged Rea (liverpoolfc.com), lfchistory.net, premierleague.com

Avspark på Anfield kl. 13.30 på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]