James Pearce om Nike, Sancho, Keita, Alisson etc.

Den tidligere journalisten i Liverpool Echo har svart på spørsmål.

13. sep 2019 kl 11.59 Torbjørn Flatin

I en Q & A hos hans nåværende arbeidsgiver The Athletic, hadde James Pearce bl.a. dette å si på ulike spørsmål om:

Anfield Road End

«Forventer at ny byggesøknad for Anfield Road End vil bli levert i løpet av 2019.»

Draktreklame

«Positive samtaler med Nike har funnet sted, og at det ligger et bra tilbud på bordet, men ingen ting endelig. Det vil bli enten Nike eller fortsatt New Balance.»

Jadon Sancho
Jadon Sancho 

Jadon Sancho

«Det er klart at Klopp liker ham, men det vil bli stor konkurranse om hans signatur dersom Dortmund viser noe interesse for å selge. Han har nettopp signert en kontrakt til £190.000 i uka og hans verdi stiger stadig. Det vil bli en vanskelig spiller å få tak i.»

Naby Keita

«Klopp har ikke mistet troen på Keita. Han tror fortsatt han kan være i stand til å vise seg verdt den store overgangssummen som Liverpool betalte og bli et viktig medlem av laget. Han har hatt mye uflaks, forhåpentligvis kan han legge det bak seg da han ga midtbanen til Liverpool en ny dimensjon under noen av kampene han spilte forrige sesong.

Nye kontrakter

«Milner vil være den som er mest om å gjøre å få i orden da hans avtale løper ut til sommeren, og de første samtalene har funnet sted. De neste på listen vil være Matip og Wijnaldum da deres kontrakter løper ut i 2021.»

Rotasjon og unge spillere

«De tre på topp vil måtte bli rotert til tider. Det vil være til stor hjelp for Klopp at Salah og Mané fikk fri under det landskampsoppholdet, mens Firmino spilte 83 og 63 minutter for Brasil i Florida og LA. Jeg vil bli overrasket om alle tre starter mot MK Dons i ligacupen. Shaqiri, Origi og kanskje Brewster vil være aktuelle til å komme inn. Problemet til Xherdan Shaqiri er at han i realiteten må ta plassen til en av de tre på topp dersom han skal spille regelmessig. Til den kampen i ligacupen kan jeg se at Klopp vil gjøre 7-8 foradringer, og at unggutter som Rhian Brewster og Harvey Elliott vil bli vurdert.»

Skaden til Alisson

«Newcastle er uaktuelt og Napoli vil jeg trolig også komme for tidlig. Jeg er blitt fortalt for en tid tilbake at sent september/ tidlig oktober var mest aktuelt.»

Glatzel, Hoever, Kane, van den Berg

«Klopp valgte å sette inn Sepp van den Berg før Ki-Jana Hoever i Liverpools tropp i Champions League, trolig påvirket av at Hoever skal spille VM for U17-landslag med Nederland i oktober/november. Jeg trodde Herbie Kane ville gå ut på et nytt utlån, Doncaster og Hull var interesserte, men han endte opp med å bli værende. Det at Liverpool har gitt ny kontrakt til korsbåndskadede Paul Glatzel viser at klubben har tro på at han skal komme sterkt tilbake.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]