– Jeg forstår nå at ventetiden var bra for meg

Nå stortrives Fabinho, og er viktigere for laget enn noen gang.

5. sep 2019 kl 08.41 Arild Skjæveland

Fabinho var tidlig på plass i Liverpool i fjor sommer, og var svært involvert i pre-season. Da alvoret startet ble han plassert på benken, og var til tider helt ute av stallen. Han måtte vente lenge på sjansen sin, og i media ble han tidlig linket bort fra klubben, da enkelte journalister slo fast at noe måtte være galt.

Da brasilianeren først fikk sjansen så han seg aldri tilbake, og nå blir han beskrevet av Jamie Carragher som best i ligaen i sin posisjon. Fabinho har selv sagt at han var frustrert, men forstår nå at han hadde godt av ventetiden.

– Nå ser jeg at det var en god periode for meg til å virkelig tilpasse meg. Jeg er veldig lykkelig nå, og håper å finne meg enda mer til rette og forbedre meg ytterligere, sier 25-åringen til Liverpoolfc.com.

– Jeg har følt meg veldig komfortabel i klubben en stund nå, i byen, med lagkameratene, og spesielt mine landsmenn. Jeg trives veldig godt her, og er fornøyd med hvordan jeg presterer på banen også, sier han.

Må holde tempoet oppe

Fabinho startet karrieren som høyreback - men det er sentralt på midtbanen han trives best.

– Jeg har alltid likt å spille i denne posisjonen. Du får være mye delaktig i kampen, og du har en viktig rolle i det oppbyggende spillet. I den defensive delen av spillet må du være veldig våken for å hjelpe laget.

– Jeg prøver å holde roen når jeg har ballen i beina, uten å la roen gjøre meg treig. Jeg forsøker å kontrollere kampen. Spillestilen til laget vårt er intensitet, og vi prøver å gå ut i maks tempo og presse - det er det vi jobber mot. Det er derfor gruppen alltid er så klar for å bestemme rytmen i kampen.

Virgil van Dijk kalte Fabinho for Inspektør Gadget etter kampen mot Burnley, og sa: «Han er som Inspektør Gadget, han har noen bein som er overalt».

– Jeg kan ikke bli etterlatt. Du må kunne holde rytmen til resten av lagkameratene, og opprettholde det høye tempoet, presset og intensiteten. Det er det jeg alltid prøver på.

Fabinho er nå tilbake i den brasilianske landslagstroppen, og har landskamp mot Colombia natt til lørdag. Natt til onsdag er Peru motstander. Begge kampene spilles i USA.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]