– Jeg mener backene våre burde vært på årets lag

Gini Wijnaldum var ikke enig med den førsteelleveren som ble stemt frem til FIFAs prisutdeling.

29. sep 2019 kl 23.20 Arild Skjæveland

Mandag i forrige uke ble det holdt en høytidelig seremoni i det berømte operahuset La Scala i Milano.

Der hadde FIFA sin «The Best»-utdeling. Jürgen Klopp ble kåret til årets manager, Alisson Becker til årets målvakt, mens Virgil van Dijk ble slått av Lionel Messi for hovedprisen årets spiller.

Bare tre spillere fra Premier League var med på Fifpro-laget for 2019. Manchester City tok 98 poeng - men fikk ikke med en eneste spiller.

Alisson, Marcelo, Van Dijk, Ramos, De Ligt; De Jong, Modric, Hazard; Messi, Ronaldo, Mbappé ble laget.

Savnet fire spillere

Gini Wijnaldum er ikke helt enig, og savnet flere røde. Nederlenderen har snakket med James Pearce i The Athletic, og sier at han synes Liverpools backer hadde fortjent å være med på laget.

– Etter min mening burde både Robbo og Trent vært der. Spillere har forskjellige meninger, men jeg tror at enkelte bare skriver ned det de mener er de beste spillerne i hver posisjon i verden, heller enn de som har vært best det siste året, som er noe annet, sier midtbanespilleren.

– Kanskje opplegget må endres, for de gir deg et papir og ber deg sette opp en ellever. Det står ikke «sett opp den beste elleveren for denne sesongen». Ronaldo og Messi vil alltid være der, selv om de ikke har en god sesong. Kanskje det må endres på - det er spillere som burde vært der, sier han.

– For meg burde Robbo og Trent definitivt ha vært der. Jeg mener at Sadio og Mo også burde vært med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]