- Jeg så ikke Virgil van Dijk som en spiller av verdensklasse

Det var først under spill i Premier League at Jürgen Klopp for alvor fikk øynene opp for sin suverene midtstopper.

16. sep 2019 kl 15.58 Torbjørn Flatin

- Det fine med hans karriere er at han ikke var en 16-åring som alle mente ville bli en kommende verdensstjerne, sier Jürgen Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

- Det viser, ikke bare for ham selv men alle andre der ute, du behøver et talent som han opplagt hadde, men det handler ikke om hva andre måtte mene om deg når du er 16, 17, 18. Det handler om hva du selv gjør ut av det.

Utrolig i Southampton

Nå gjorde Klopp Virgil van Dijk til verdens dyreste forsvarsspiller for £75M, slik at Liverpools manager opplagt da forstod verdien av en spiller som han tålmodig måtte vente på, men faktum var at nederlenderen aldri hadde spilt i en kamp forbi gruppespillet i Champions League før han kom til Anfield. Da var han 26 år gammel.

- Jeg kan ikke si at jeg hadde fulgt ham i seks år og tenkt, «aah, jeg venter litt til så kan jeg få kloa i han». Under de to årene han spilte i Southampton før han ble skadet var han imidlertid utrolig. Jeg så også noe da han var i Celtic, men jeg så ikke en spiller i verdensklasse. Jeg så en veldig god midtstopper, men som jeg ikke behøvde der og da.

Har tatt nye steg

- Når behovet så var der, da var det klart at han kunne ta det neste steget hos oss, forklarer Jürgen Klopp videre.

- Den måten vi spiller på, hvor alle deler på ansvaret, det gir forsvarsspillere en sjanse til å utvikle seg mye siden de ikke under lange perioder må sørge for å ordne opp alene.

- Det er øyeblikk hvor det er slik, men ikke mye siden vi virkelig forsvarer oss som en enhet.

- Uansett, han har gått fra å være en spiller som kunne bli verdensklasse til å bli en spiller av verdensklasse. Tilværelsen dreier seg om å gjøre det best mulig i livet og jeg er virkelig glad på hans vegne at han har kunne vise de som tvilte på ham at de tok feil.

- Han har tatt ytterligere steg og fortjener nå all den heder han måtte få.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]