Pressekonferanse:– Et veldig interessant lag

Liverpool-manageren med siste nytt før Sheffield United-kampen.

27. sep 2019 kl 11.32 Marius Rabben

De røde gjester Bramall Lane i tidligkampen i morgen og skal forsøke å strekke seiersrekka til 16 strake ligakamper når de møter Chris Wilders klubb for første gang siden 2007.

På gårsdagens trening var både Sadio Mané og Divock Origi tilbake for fullt etter noen småskader, og Klopp vil ventelig få spørsmål om de er aktuelle for morgendagens batalje.

Denne artikkelen ble oppdatert underveis i pressekonferansen med sitater.

Klopp ankommer pressesalen på Melwood et par minutter før tiden.

Han får først spørsmål om skadesituasjonen.

Alisson nærmer seg

– Sadio og Divock trente begge i går og har ingen problemer, sier manageren.

Xherdan Shaqiri er fortsatt ute, bekrefter han. Men Alissons gode fremgang fortsetter.

– Alisson kommer stadig nærmere og ser ut til å være nærme. Han blir ikke klar til i morgen, men det ser ut som han kan trene med laget fra søndag av. Det er det medisinske teamet som har siste ord, men det ser bra ut.

– Alisson har hatt veldig bra fremgang de to siste ukene, og det fortjener det medisinske apparatet skryt for. De ventet lenge nok før de begynte med skikkelig trening for ham.

Første møte med Chris Wilder

Sheffield Uniteds manager, Chris Wilder, ble kåret til sesongens manager i England forrige sesong, etter å ha ledet dem til opprykk, mens Klopp denne uka ble kåret til årets trener i verden av FIFA. Nå møtes de for første gang.

– Jeg gleder meg til å møte ham. Det er helt utrolig det han gjør. Vi holder fortsatt på med å analysere dem, og de er veldig interessante, sier Klopp.

– Aggressive, bra i pressarbeidet, og når de har ballen spiller de med et interessant mønster der midtstopperne bytter roller.

15 strake Premier League-seire

Den svært imponerende formen til Liverpool har gitt klubbens beste seiersrekke i Premier League. Føler de seg nesten uovervinnelige?

– Vi tenker ikke på det i det hele tatt, kun når jeg blir spurt under pressekonferanser! Takk Gud for at vi taper i Champions League eller andre steder, sånn at vi vet hvordan det føles, og vi kan gjøre noe med det!

Hardt arbeid er det som ligger bak den imponerende poengfangsten.

– Vi betraktes som et topplag. Det bør ikke være noen fordeler for Sheffield United bortsett fra at de spiller på egen hjemmebane. Er det tillatt at de løper mer enn oss? Nei. Er det tillatt at de kjemper hardere enn oss og gjør mer enn oss? Nei. Vi drar dit for første gang (under Klopps ledelse), og jeg ser veldig frem til det.

Adriáns viktige bidrag

I fraværet av Alisson har Bosman-signeringen Adrián sørget for en langt mer komfortabel periode enn mange hadde fryktet.

– Adrián har gjort en briljant jobb, og det har definitivt gjort alt enklere. Det er viktig at vi ikke forhaster oss med skader, vi prøver å ikke gjøre det.

– Vi liker ikke å ta noen sjanser, så vi får se når Ali er klar igjen, og frem til det er Adrián keeperen vår, og han har gjort det veldig bra.

Matips gode form

Joël Matip har blitt en fast brikke ved siden av Virgil van Dijk denne sesongen, etter å ha imponert stort omtrent hele kalenderåret. Det har dyttet Joe Gomez bakover i køen.

– Joël var alltid et utrolig talent. Han spilte for Schalke som en 18-årig gutt og sto hele tiden frem i kampene tidlig i karrieren. I en verden med enorme overgangssummer, er det utrolig å ha signert Matip på en gratisovergang.

– Dette er en av de beste avtalene vi har gjort på en årrekke, sier Klopp.

– Stabiliteten har vært litt trøblete enkelte ganger, men han har vokst og utviklet seg. Han er inne i en veldig god periode nå, og det er skikkelig kult!

Om ungguttenes sjanser

Klopp skiftet ut hele elleveren fra Chelsea-kampen til ligacupseieren over MK Dons. Det ga muligheten til en rekke unggutter og debutanter. Er de nærme Premier League-fotball også?

– De må lære mye og utvikle seg mye. Vi har ingen tvil rundt disse gutta, og vi vet nøyaktig hva vi ønsker fra dem. Den beste nyheten er at vi har all tid i verden foran seg, sier manageren.

– De må være tålmodige. Når du slipper dem løs, er de klare for å spille skikkelig bra fotball. Vi forbereder dem ikke til bare én Premier League-kamp; vi forbereder dem til en Premier League-karriere. At det er noen steg som gjenstår, gjør overhodet ingenting. Det var noen bra tegn vi så på onsdag, det er helt klart.

Milners rolle

Det var James Milner som ledet det ellers unge Liverpool-laget mot MK Dons.

– Milly er ufattelig viktig, noe jeg har sagt mange ganger før, men jeg kan si det igjen.

– Han er Mr. Profesjonell. Han er en rollemodell for alle de unge spillerne. Det ser ut som om han kan spille i noen år til.

Nå er veteranen inne i sitt siste kontraktsår med Liverpool FC.

– Kontraktsituasjoner er ikke noe vi snakker om her. Vi er veldig fornøyde med å ha ham hos oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]