– Liverpool har en bedre angrepsrekke enn Manchester City

Gary Neville er imponert over Liverpools giftige trio. Robertson mener Bobby er verdensklasse.

15. sep 2019 kl 22.05 Arild Skjæveland

I helgen har TV 2 hatt besøk av Sky Sports-ekspert Gary Neville i Premier League-studio. Etter Liverpools 3-1 seier over Newcastle på lørdag uttalte den tidligere Manchester United-spilleren at de helrøde nå har den beste angrepsrekken i ligaen.

– Liverpool er best i klassen i å komme igjennom forsvar fra gode posisjoner. Salah, Mané og Firmino er den beste angrepstrioen i Premier League, bedre enn Citys angrepstrio og vi så kvaliteten deres i dag igjen, sier Neville til TV 2.

Siden Mohamed Salah kom til klubben sommeren 2017, har de tre til sammen scoret 172 mål, og har 75 målgivende. Salah har flest med 75 mål og 31 målgivende, Sadio Mané har 52 mål og 15 målgivende, mens Roberto Firmino har 45 mål og 29 assists, ifølge tall fra Transfermarkt.

– Bobby er verdensklasse

Mané og Salah scoret målene i 3-1 seieren over Newcastle, men det er Bobby Firmino det er mest snakk om etter kampen. Han kom inn og endret kampen, og serverte sesongens lekreste målgivende så langt da han spilte gjennom Salah for Liverpools tredje mål.

– Bobby viste igjen at han absolutt er verdensklasse. Han satte opp to mål, og burde ha fire målgivende. Han endret kampbildet da han kom inn. Han er så viktig for oss, og får oss til å klikke sammen, sier Robertson til The Athletic.

– Se bare på scoringen vi fikk annullert for offside mot slutten. De fleste spisser vil skyte selv i slike situasjoner, men Bobby så at Sadio var i en bedre posisjon og sentret til ham. Det oppsummerer ham, sier Robertson.

– Det er vanskelig å finne spisser som Bobby. Han har så mye kvalitet, og gir deg så mye. Han presterer på et veldig høyt nivå, og la oss håpe det fortsetter, sier skotten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]