Liverpool nå nr. 8 på UEFA-ranking

De røde kommer stadig høyere på rangeringen til UEFA.

21. sep 2019 kl 12.43 Torbjørn Flatin

Når årets sesong har begynt å telle på den 5-årige oversikten som UEFA bl.a. passerer sine seedinger til trekninger på, har Liverpool kommet opp på 8. plass.

Poengberegningen er for de fem siste sesongene, iberegnet den enkelte klubbs innsats og i tillegg nasjonspoeng.

Tre finaler på fire år

Under de fire årene som Liverpool har vært med i europeiske turneringer under Jürgen Klopp har klubben vært med i Europa League i 2015/16 og i Champions League i 2017/18 og 2018/19. Alle ganger har det endt med finaleplass, og med klimaks i Madrid i sommer da den store pokalen kunne tas med hjem til Merseyside.

I sesongen 2016/17 var ikke Liverpool med i Europa, og før den sesongen kan strykes kan man heller ikke regne med å være med blant de gamle traverne som Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München og Juventus helt i toppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]