Liverpools rangorden ved straffespark

Jürgen Klopp forklarer hva som skjer hvis de røde får straffespark.

22. sep 2019 kl 11.29 Torbjørn Flatin

Det hender en ser at det blir en «diskusjon» om hvem som skal ta straffespark hos lag i Premier League. Jürgen Klopp sier han helst vil unngå at spillerne der og da avgjør hvem som skal ta ansvaret fra 11 meter.

Milner og Salah

- Ordningen for oss er at Milly (James Milner) er den som tar straffespark, sier Klopp til Liverpool Echo.

- Når han ikke er på banen er det Mo (Salah) som er førstevalget og så langt har vi ikke hatt en situasjon hvor begge har vært av banen.

Gode kandidater

Nå er det ganske tenkelig at Milner ikke er med fra start mot Chelsea i kveld, noe som da gjør at Salah vil være en eventuell straffeskytter.

- Vi vil trolig begynne å tenke på det hvis ingen av dem er på banen, fortsetter manageren. – Vi har et bare gode kandidater.

Da Liverpool nylig beseiret Chelsea i straffespark-konkurranse i Super Cup scoret de røde med alle sine fem spark. Det var Roberto Firmino, Fabinho, Divock Origi, Trent Alexander-Arnold og Mo Salah.

Klopp bestemmer?

Vi har en mistanke om at det er Firmino og Fabinho som Klopp kan ha i tankene, og han antyder at det i så fall er han som vil bestemme hvem som skal eventuelt skyte.

- Den første som griper gallen er trolig ikke den karen som føler seg best, dermed starter diskusjonen, hevder Jürgen Klopp med tanke på de «kranglene» en ved enkelte tilfeller har sett angående straffespark og hvem som skal ta det.

- Den kan starte blant de som er rundt han med ballen, fortsetter Klopp om den såkalte diskusjonen. – Det kan skje, vi er alle mennesker, men jeg er ingen stor fan av det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]