Liverpool økte forspranget på tabelltoppen

Manchester City snublet i Norwich lørdag kveld.

14. sep 2019 kl 20.25 Marius Rabben

Etter at Liverpool gjorde jobben mot Newcastle i ettermiddag, lå presset på 2.-plasserte Manchester City foran bortekampen mot Norwich.

Der sviktet den regjerende Premier League-mesteren: Norwich vant 3–2 etter mål av Kenny McLean, Todd Cantwell og Teemu Pukki.

Ledermålet fra McLean kom etter 18 minutter, og Cantwell doblet like før halvtimen spilt. Sergio Agüero reduserte rett før pause, men fem minutter ut i 2. omgang gjorde City-forsvaret en stor feil som Emiliano Buendía utnyttet.

Argentineren serverte Pukki foran mål, og mannen som ble månedens spiller i august straffet de lysblå nådeløst. På tampen av 2. omgang reduserte Rodri med et godt skudd.

Sedvanlig nok hadde Manchester City ballen klart mest på Carrow Road, men intensiteten og tempoet manglet, noe den overhodet ikke gjorde i hjemmeleiren.

5 poengs ledelse

Norwich holdt unna tross det sene baklengsmålet og tok alle poengene.

Dermed står Pep Guardiolas mannskap med tre seire, én uavgjort og ett tap på de fem første rundene, og ligger fem poeng bak Liverpool.

Tottenham, som vant 4–0 over Crystal Palace tidligere i dag, bekler 3.-plassen med like mange poeng som Manchester United på 4. plass, Leicester på 5. plass og Chelsea på 6. plass.

Resultatene i Premier League runde 5

Liverpool–Newcastle 3–1, Tottenham–Crystal Palace 4–0, Wolves–Chelsea 2–5, Sheffield Utd–Southampton 0–1, Man Utd–Leicester 1–0, Brighton–Burnley 1–1, Norwich–Man City 3–2.

Bournemouth–Everton (15.00) og Watford–Arsenal (17.30) spilles søndag, og Aston Villa–West Ham (21.00) avslutter runden mandag.