– Noen ganger renner det over, og jeg blir forbannet på ham

Gini Wijnaldum snakker om forholdet til manageren.

8. sep 2019 kl 15.17 Arild Skjæveland

Gini Wijnaldum storspilte, og var banens beste spiller da Nederland slo Tyskland 4-2 i Frankfurt på fredag.

I et intervju med Sunday Mirror forteller 28-åringen om forholdet sitt til Jürgen Klopp. Wijnaldum var den femte spilleren Klopp hentet til Anfield, da han ble kjøpt fra Newcastle etter nedrykket.

– Med manageren er det et elsk–hat-forhold. Jeg er sikker på at han vil det beste for samtlige spillere i troppen, men noen ganger er du involvert i en kamp og manageren fortsetter å jage deg, sier han i intervjuet.

– Da kan det renne over noen ganger, og jeg kan bli sint på ham. Jeg vet fortsatt ikke om det som skjedde mot Barcelona var hans virkelige plan. Den kvelden var jeg så sint og skuffet over å ikke starte. Når jeg ser tilbake, kan vi si at ting løste seg greit. Vi vet aldri hva som kunne ha skjedd den kvelden om manageren brukte meg fra start.

Wijnaldum kom inn og scoret to mål i 4-0 seieren mot Barcelona som sendte Liverpool til Champions League-finalen i Madrid.

Legger ikke press på laget

28-åringen føler ikke at Klopp legger ekstra press på laget om å vinne det og det troféet.

– Alle har fått ro i sjelen etter å ha vunnet Champions League. Nå vet vi hvordan det er å vinne det største troféet av dem alle - og vi må bare holde det gående, og vinne enda flere titler, sier han.

– Jürgen Klopp legger ikke et ekstremt press på oss om å vinne Premier League. Han sier ikke til oss ting som «nå må dere vinne dette eller dette troféet». Han er veldig avslappet. Han gjorde ikke det i forrige sesong heller.

– Tanken hans er at vi kan få maksimalt ut av hver eneste spiller hver dag vi er sammen, og så ser vi hvor det tar oss på slutten av sesongen. Bare se på listen over verdensklassespillere som aldri har vunnet Champions League i sine karrierer. Den inneholder flere store navn enn du vil tro, og det sier deg at det var veldig spesielt at vi vant med Liverpool, sier han.

Nederland spiller borte mot Estland i morgen kveld. Kampen har avspark kl. 20.45, og sendes på TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]