UEFA YOUTH LEAGUE:Innbytter Layton Stewart sørget for et poeng mot Napoli

Liverpool U19 sikret seg et fortjent poeng i første kamp i gruppespillet, etter en sterk 2.omgang.

17. sep 2019 kl 16.02 Torbjørn Flatin

Det stod 0-1 etter 45 minutter i Napoli, i en nokså jevn omgang, men hvor vertene var hakket vassere framover. Liverpool hhadde en stor sjanse, da Neco Williams headet i tverrliggeren etter 19 minutter etter overlegg fra motsatt back og Yasser Larouci.

Det var likevel ikke mye å si på at nr. 9 hos Napoli, Andrea Mancini, kontrollert satte inn et flatt innlegg 45 grader ut etter 29 minutter og til 1-0.

2.omgangen ble mye mer åpen, og hvor Liverpool var det førende laget og også hadde de største sjansene.

Høyrekanten Neco Williams, som var flyttet opp fra backen, var frisk før pause, mens kaptein Curtis Jones ble stadig mer fremtredende etter hvilen.

Det var spilt 52 minutter da Jones fant 16-årige Harvey Elliott foran mål, og unggutten skulle ha scoret fra få meter selv om han måtte strekke seg for å få en fot på ballen som ikke over tverrliggeren.

Liverpool trykket på i 27 varmegrader og virket bedre trent enn italienerne. Tre innbytter ga også ekstra friske ben og det var en av dem som meget fortjente sørget for at det ble med et poeng hjem til Merseyside.

Scouseren Layton Stewart fylte 17 år for et par uker siden og er ment å være spissen på årets U18-lag. Han fikk foten på et langt overlegg fra Elliott og sendte ballen inn i motsatt hjørne. Da var det spilt 85 minutter.

Liverpool: Winterbottom, Hoever, Boyes, Clayton (Longstaff 81), Larouci (Norris 62), N. Williams, Dixon-Bonner (Stewart 69), Clarkson, Elliott, Jones, Cain