– Taper du i Napoli ender du opp med å vinne Champions League

Det var ordene fra Carlo Ancelotti til Jürgen Klopp etter kampslutt.

18. sep 2019 kl 17.01 Arild Skjæveland

Som forrige sesong, var det Napoli som kom seirende ut av hjemmemøtet med Liverpool i gruppespillet. Napolitanerne vant kampen 2-0 etter to sene scoringer.

Etter at dommer Dr Felix Brych blåste av kampen, fanget TV-kameraene at det var god stemning mellom Carlo Ancelotti og Jürgen Klopp.

– Jeg fortalte ham at han ikke måtte bekymre seg. Dersom du taper i Napoli, så ender du opp med å vinne Champions League, fortalte Ancelotti at han hadde sagt ifølge the Independent.

– Jeg takker Klopp for at han sier at vi kan vinne denne turneringen, men det er en lang vei å gå. Nå må vi tenke på å komme oss til utslagsrundene, sier den meritterte manageren videre.

Den komplette kamp

Han forklarer at kampplanen var at laget hans måtte spille «den komplette kamp».

– Strategien var å spille den komplette kamp. Høyt press dersom vi kunne, men også forvare oss dypere om det måtte til.

– Vi gjorde alt bra. Vi måtte vende oss til ulike situasjoner i kampen. Da Liverpool kontrollerte kampen, forsvarte vi oss bra og tok vare på sjansene våre. Det var en veldig balansert kamp, så vi gjorde det bra.

60-åringen har vunnet Champions League med både AC Milan og Real Madrid. Tirsdagens seier var fjerde gang han vinner en kamp mot den regjerende mesteren. Han holdt ikke tilbake med skryten av motstanderen etterpå.

– Jeg ser på dem som det beste laget i Europa, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]