- Vi føler oss virkelig sterke

Jürgen Klopp sier at Liverpool må finne stabilitet på et stadig høyere nivå om de skal vinne ligaen.

21. sep 2019 kl 23.08 Torbjørn Flatin

- Jo mer jeg ser på den kampen, jo mer fornøyd er jeg med prestasjonen, sier Jürgen Klopp til Sky Sports i et intervju med kanalen som viser Chelsea – Liverpool live på engelsk fjernsyn.

Manageren ser tilbake på tirsdagens kamp mot Napoli, som også var sesongens første tap hvis en ser bort fra en straffespark-konkurranse mot Manchester City i Community Shield.

- Den modenhet vi viste var et steg framover og var mye bedre enn i noen av de tre bortekampene vi hadde i gruppespillet forrige sesong.

Det mest spennende laget

Livepool tapte finalen i Champions League i 2018, og vant mot Tottenham i 2019. Det sørget for at Liverpool kunne stryke en rekke med sesonger uten trofé, mens Jürgen Klopp ble omtalt som en mann som hadde for vane å tape finaler.

- Det var fint for meg å kunne huke av den triumfen, erkjenner tyskeren. – Det var noen som hevdet at jeg var en nesten mann. Jeg følte det ikke slik selv, når du kommer til finaler da viser du at noen er i orden, men det var likevel bra. Jeg behøver ikke å tenke mer på det.

- Året før vi vant Champions League, da var vi det mest spennende laget i turneringen. Vi scoret mål som gale. Kampen mot Roma var et godt eksempel, hvor vi var 5-0 foran før vi slapp inn to mål og alt forandret seg. Det var slik vi var da.

- Vi er fortsatt intense, men nå kanskje mer mentalt enn fysisk.

Alle respekterer Firmino

Manageren svarer også på spørsmål om midtbaneankeret Fabinho som har etablert seg, og trioen på topp.

- Han spiller nå som han gjorde for Monaco, han måtte bare ha tid til å tilpasse seg rytmen og tempoet i Premier League, forklarer Klopp om Fabinho.

- Det er utrolig hvordan de arbeider sammen, fortsetter manageren om Salah, Mané og Firmino.

- Det er noen herlige personligheter, ulike men herlige. Vi signerte Salah og Mané fordi de hadde fremragende kvaliteter. De er en virkelig trussel, og det fungerer sammen med Bobby som er linken.

- Bobby spilte også en slik type fotball i Tyskland, men bare ikke så stabilt. Han er en utrolig smart spiller. Han bryr seg ikke om hva andre synes, han bare ønsker å spille fotball. Det viktigste er den respekten du får fra dine lagkamerater, og alle respekterer Bobby som gale.

Samholdet er fremragende

- Vi er der vi er som følge av den oppførselen, den mentaliteten som spillerne har, fortsetter Jürgen Klopp når det blir snakk om å bruke troppen.

- Hvis du bruker et stabilt lag kan du alltid skape historier om spillere som ikke er på banen, men samholdet som har vært i garderoben og på treningsfeltet har vært fremragende. Fremragende. Det var det før og enda bedre nå som vi har vunnet noe.

- Måten du vinner ligaen på er ved å være stabil. Vi må være enda mer stabil, noe som kan høres rart ut etter å ha vunnet 14 kamper på rad, men vi må bare holde det gående.

- Fra å bli overrasket over hvor gode vi selv er må vi bruke det til å gjøre det vi nå behøver.

- Nå føler vi oss virkelig sterke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]