74 skader som viser at Klopp har et poeng

Her er tallene som viser hvorfor Jürgen Klopp tar spillernes parti, og er så opptatt av å begrense kampbelastningen.

4. jan 2020 kl 19.18 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp har på mange måter blitt en talsmann for spillernes helse med sine mange angrep på det tette kampprogrammet de engelske klubbene må forholde seg til.

På fredagens pressekonferanse, foran kampen mot Everton i FA-cupen, gjentok han på nytt kritikken. Han var også tydelig irritert på at det kan bli omkamp i den 3. runden, og dermed muligens nok en kamp som må inn i en allerede smekkfull terminliste.

– Min viktigste jobb er å respektere spillerne. Jeg ser spillerne hele tiden. Og jeg må ta en avgjørelse på om «det er lov» å bruke de enda en gang. Det virker som forbundene rundt prøver å gjøre ting vanskeligere.

– Man må sørge for at det er det beste laget som vinner, ikke det som har vært heldigst med skader eller slike ting. Det er en del av spillet, og det vil alltid oppstå skader. Det er greit, men på et tidspunkt må alle starte å snakke sammen, var noe av det Klopp sa om problematikken.

6 spillere skadet hver dag

Noen kan kanskje anklage Klopp for å overdrive fokuset på hva det tette kampprogrammet gjør med spillerne, men en oversikt BBC har laget viser at han har gode argumenter.

74 spillere blitt skadet i Premier League, mens lagene har spilt tre og fire kamper hver mellom 21. desember og 2. januar. Da er både små og alvorlige skader tatt med.

«Det betyr at rundt 6 Premier League-spillere ble skadet hvert døgn i en periode på 13 dager», slår BBC fast.

Newcastle fikk hele 9 spillere skadet, fire av skadene kom i kampen mot Leicester på Boxing Day. Bournemouth har 6 skader, Chelsea, Crystal Palace og Tottenham 5, og Liverpool har sammen med Arsenal, Aston Villa, Man City, Southampton og Watford fått registrert fire skader på lista Ben Dinnery i Premier Injuries har utarbeidet.

– Det er bra med idrettsvitenskap og idrettsmedisin, men de kan ikke utføre mirakler og vi kan ikke ha 30- eller 40 spillere i troppen. Det er ikke mulig, sa Klopp fredag.

De 74 skadene i juleperioden utgjør ca 5 prosent av de registrerte spillerne i Premier League ved starten av sesongen, ifølge BBC.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]