– Det gode året sier mer om mentaliteten vår enn om ferdighetene

Andy Robertson ser tilbake på et fantastisk år.

1. jan 2020 kl 13.13 Jens Hapnes Rege

Andy Robertson brukte 2019 på å befeste posisjonen som en av verdens beste backer. I et intervju med liverpoolfc.com ser han tilbake på året som har gått.

– Det var et fantastisk år. Det er et år supporterne vil se tilbake på om flere år. Personlig ble jeg belønnet med en ny kontrakt, som var spennende og viktig for meg, og å følge det opp med det fantastiske året var enormt. Jeg vil aldri glemme feiringene, innleder skotten.

– Det er moro å se tilbake på tiåret, og se "der var jeg da, og her er jeg nå". Årene har handlet om hardt arbeid og besluttsomhet. Jeg tror ikke man "fortjener" noen ting, men jeg har blitt belønnet for hardt arbeid.

Nå ser venstrebacken frem mot et innholdsrikt halvår.

Heftig periode

– Vi er i en god posisjon. Vi er blant de siste 16 i Champions League, og ligger bra an i ligaen, så det er opp til oss at 2019 ikke blir det eneste året det snakkes om. Forhåpentligvis kan jeg sitte her neste år og si "for et år det har vært nok en gang".

Liverpools neste kamp er mot Sheffield United på Anfield 2. nyttårsdag. Det blir Robertsons tredje kamp på syv dager, og evighetsmaskinen håper de helrøde kan gå et helt år ubeseiret i Premier League.

– At vi har gått ubeseiret et helt år siden City-kampen sier mer om mentaliteten vår enn om ferdighetene. Det ville vært stort å gå et helt kalenderår ubeseiret. Men vi lar andre snakke om det, og vi må gjøre jobben selv.

Mot Leicester på Boxing Day kom Robertson med gode bidrag i årets kanskje beste kamp, og mot Wolverhampton løste han arbeidsoppgavene sine samvittighetsfullt. Skotten mener at de to seirene belyser lagets styrke.

– Leicester var en fantastisk forestilling, jeg synes det var en av de beste denne sesongen. Og så måtte vi komme oss kjapt - mot Wolves var det oppstykket og tøft, og det handlet bare om å vinne kampen.

"Fortress Anfield"

Liverpool har gått 50 kamper ubeseiret på Anfield før Sheffield United-oppgjøret, og venstrebacken mener at publikumet spiller en viktig rolle.

– Laget er veldig bra, men vi bruker Anfield-publikumet. Folkene på Anfield ser at lag de er stolte av og kan relatere til, og jeg tror det er grunnen til den gode støtten. Fansen har vært fantastiske i 2019.

– Selvfølgelig er vi slitne etter desember, det er alle. De tar godt vare på oss på Melwood. I denne perioden handler det om å passe på seg selv fysisk og psykisk.

Nå venter Sheffield United i den neste utfordringen. Robertson ser frem til et møte mot en vanskelig motstander.

– De er så vanskelige å spille mot. Man vet at man spiller mot et lag med 11 veldrillede gutter, og de gjør alt det manageren ber om. Det er nøkkelen. Fantastisk lag, fantastisk manager, og kampen på Bramall Lane var en av sesongens vanskeligste. Vi må være bedre denne gangen, avslutter backen.

Liverpool tar i mot Sheffield United på Anfield 2. nyttårsdag. Kampen starter 21:00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]