Se videoForklarer hvorfor han foretrekker joggedressen

Jürgen Klopp vil ikke stå i sidelinjen i dress.

20. jan 2020 kl 21.50 Arild Skjæveland

I sin første finale med Liverpool kunne en se Jürgen Klopp i finstasen på sidelinjen. Det var da Manchester City slo de helrøde etter straffer i ligacupfinalen i 2016.

Ellers ser vi tyskeren stort sett i klubbens joggedress.

Sky Sports spurte Jürgen om hvorfor han ikke bruker dress på kampdag.

– Jeg liker det ikke. Jeg liker å bruke dress i riktig anledning - og det må ikke tolkes som respektløst, for jeg vet at folk, spesielt i England, bruker dress fordi det er en spesiell dag og alt det der. Problemet mitt er at jeg ikke har ressurser til å tenke på hva jeg har på meg før en kamp. Sånn er det bare, sier han i intervjuet du selv kan se i videovinduet over.

– Og så må du fikse slipset og alt det der, det fungerer bare ikke for meg. Jeg har prøvd det. Ikke med dress, men jeg prøvde å gå «casual» da jeg kom til Dortmund. Jeg tenkte at det var passende, og i de første ukene brukte jeg jeans og en svart skjorte eller noe slikt. Så bare glemte jeg det, og det var bare treningsdress fra da av. 

– Klubben leverer treningsdressen, så den er allerede i garderoben, og det hjelper mye. Det er hovedgrunnen, for å være ærlig, sier han.

Se hele intervjuet i toppen av artikkelen. Han snakker om lederskap, fotball, og hvordan han kobler av. Det er verdt å sette av ti minutter for!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]