Hadde trent bare et par dager

Alex Oxlade-Chamberlain overraskende tidlig tilbake etter skaden han fikk mot Flamengo.

6. jan 2020 kl 09.54 Einar Kvande

Da Alex Oxlade-Chamberlain tråkket over og fikk en leddbåndskade i høyre ankel i finalen i VM-for klubblag mot Flamengo den 21. desember var det få som trodde at midtbanespilleren ville være tilbake i spill så tidlig som 5. januar.

Det så veldig dramatisk ut da 26-åringen gikk i bakken med et kvarter igjen å spille mot Flamengo. Han slo i gresset, og hadde tydelig store smerter etter at han landet feil på ankelen. Etter VM-finalen ble Jürgen Klopp spurt om tilstanden til sin skadede spiller.

– Vi får se om det er en strekk i et leddbånd, eller om det er avrevet eller delvis avrevet, eller hva det er. Vi må vente og se, sa Klopp da.

Da pokalen ble delt ut humpet Oxlade-Chamberlain rundt på krykker.

Bare fire dager senere bekreftet Jürgen Klopp at Ox hadde skadet det ytre leddbåndet i ankelen. Manageren ville ikke si noe om hvor lenge han trodde 26-åringen ville være ute, men The Times slo fast at denne type skade vanligvis holder spillere ute i seks uker.

Bare to uker på sidelinjen

Derfor kom det som en stor overraskelse at Ox var blant innbytterne i FA-cupkampen mot Everton, og fikk spille de siste 20 minuttene av cupseieren, etter at han erstattet debutant Takumi Minamino i det 70. spilleminutt. Like etter avgjorde Curtis Jones kampen.

– Det var hyggelig å ha Oxlade tilbake. Han var ganske livlig i den tiden han fikk på banen. Han har trent bare et par dager, og det var grunnen til at han ikke startet kampen, forklarte Jürgen Klopp etter cupderbyet.

Hyggelig er så absolutt et understatement, da prognosene til The Times gjorde at mange supportere ikke forventet å se Ox tilbake på banen igjen før i starten av februar.

I stedet for seks uker ble skadeoppholdet bare på to uker!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]