Vi fulgte pressekonferansen– Minamino har bare hatt tre økter, men la oss se. Brewster vil være i troppen om ingenting skjer

Se video eller les hva manageren sa før søndagens møte med Everton.

3. jan 2020 kl 14.00 Arild Skjæveland

Søndag møtes Liverpool og Everton på Anfield, i FA cupens tredje runde.

Du kan se pressekonferansen i videovinduet over. Vi fulgte alt han sa i denne artikkelen, som ble oppdatert fortløpende.

Liverpool - Everton spilles søndag kl. 17.01, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Klopp er nå på plass.

Første spørsmål er om Minamino

– Han har hatt tre økter med laget. Det er ikke så mye.

– Det er fortsatt fotball. Han har hatt en stund fri med Salzburgs vinterpause. Vi fikk lov å ta ham hit tidligere, så han har vært i Japan. Men han er i god form, så la oss se..

Laget mot Everton

– Hvordan kan jeg rotere? Litt?

– I dag er dette dagen etter kampen, så vi ser fortsatt på guttene, og hvordan de føler seg og reagerer etter kampen i går. Det var intenst, og vi investerte mye i den.

– Guttene spilte en veldig god kamp. Vi må vente og se. Jeg kunne ikke satt opp et lag nå selv om jeg ønsket det. Jeg må ta fornuftige avgjørelser.

Søndagens motstander

– Everton ser veldig bra ut, og det er ingen overraskelse. Vi må være klare.

– Vi trenger publikum.

Skadesituasjonen

– Keita vil ha en skann i dag. Jeg vet ikke nøyaktig når.

– Dersom ingenting skjer, vil Rhian være i stallen for i morgen. Han har trent i seks dager.

– Clyne er fortsatt på vei tilbake, men er en spiller som naturlig kommer raskt i form. Det er ikke mer å si.

– Shaq ser bra ut, er ikke tilgjengelig. Fabinho løper igjen, men ingen av dem vil være tilgjengelig søndag kveld.

Kritiserer muligheten for omkamp

Jürgen Klopp er tydelig irriter på at det kan bli omkamp i FA cupen.

– Folk har allerede sagt til meg at jeg ikke respekterer cupen. Det er ikke sant. Men min viktigste jobb er å respektere spillerne. Jeg vet ikke en gang om det er lov å bruke spillerne.

– Det er utrolig at det kan bli omkamp. Jeg aner ikke hva FA sier om det.

– En mulig omkamp etter Tottenham, det er alltid for TV...

– Jeg ser spillerne hele tiden, og må ta en avgjørelse. Forbundene prøver å gjøre ting vanskeligere. Hvert år snakker managere om det, og lag som Newcastle mister fire kamper i én kamp. Det skal ikke skje.

Skryter av Ancelotti

– Carlo Ancelotti er en av de smarteste menneskene jeg noen gang har møtt. Han ville ikke tatt jobben dersom de ikke hadde en god stall. De har investert mye i overgangsmarkedet de siste årene, og kjøpt veldig gode spillere. Det har ikke fungert av en eller annen grunn, men Carlo er en som kan løfte en gruppe når han kommer inn i et rom.

– Da jeg hørte det, tenkte jeg at det var en god kombinasjon. De vil gjøre det bra, men det er fortsatt en utfordring. Jeg er ikke så bekymret for hva Everton gjør, men vi spiller mot dem.

– Det har blitt skrevet mange biografier om Carlo. Det vil ta for lang tid å ramse opp kvalitetene hans. Vi tapte i Napoli på grunn av en straffe som ikke var straffe. Vi spilte ikke så verst. Vi ble ikke utspilt. Vi vil prøve å gjøre det bra på søndag. Han kjenner kampene, og vet hvordan han vil spille.

Skryter av Joe Gomez

– Joe Gomez startet forrige sesong i samme form som nå. Det er rom for forbedring, men for en spiller. Han ble skadet, og heldigvis var det andre spillere som tok steget opp. Matip kostet oss ingenting, og vi har fire sensasjonelle midtstoppere. Dessverre er de ikke alltid friske samtidig.

– Han er akkurat den spilleren jeg forventer at at han er. En strålende midtstopper. Fremtiden er lys.

– Hele garderoben beundrer ham fordi han er en så fin fyr. Vi trenger ham i denne formen.

Vil ikke velge et sterkere lag fordi det er Everton

Klopp vil ikke la seg påvirke av at det er et derby når han tar ut laget.

– Nei. Det ville ikke vært fornuftig - og jeg må være fornuftig.

– Når jeg tar avgjørelser basert på følelser har vi et problem. Jeg prøver å ta avgjørelser på grunn av situasjonen, og ikke på grunn av motstanderen. Jeg kan ikke gjøre ting på grunn av navn.

Det tette kampprogrammet

– Jeg snakket med Chris Wilder om det i går. En veldig hyggelig mann. Guttene løp 13 kilometer i går for å vinne en Premier League-kamp.

– Jeg kan ikke be dem om å løpe 11 kilometer for å spare energi til neste kamp. Løsningen er å få samlet alle disse folkene, og TV-selskapene. Det handler om kvalitet, ikke kvantitet. Vi kaster fotball etter folk.

– Jeg sa hva jeg mente til UEFA personlig. Jeg fortalte det til FIFA via e-post. Jeg tror ikke Premier League, FA eller EFL er i tvil om hva jeg mener. Jeg tror noen må snakke på vegne av spillerne.

– Bare snakk sammen, jeg er sikker på at det er mulig finne en løsning.

– Fotball er som en god venn. Dersom du ser ham to ganger i året er det flott. Dersom du ser ham hver eneste dag er det som «hva gjør han her igjen?»

– Det var kanskje noen menn som så alle kampene på Boxing Day. Jeg tror ikke det er bra for forholdene deres.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]