Matip og Shaqiri tilbake på treningsfeltet

Midtstopperen deltok på sin første trening siden oktober.

7. jan 2020 kl 20.38 Kenneth Baraas

Joël Matip spilte sist for Liverpool i kampen mot Manchester United den 20. oktober. Før det var stopperen et fast inventar i Jürgen Klopps startellever, og de røde har brukt Dejan Lovren og Joe Gomez som makker til Virgil van Dijk i tiden etter.

Forsvarsspilleren skal ha fått en reaksjon på Old Trafford i det kneet han var skadet i. Klopps oppdateringer på Matips skade har vært lite detaljerte, men nå kan det se ut til at det lange skadeavbrekket er over. Så gjenstår det å se hvor lang tid det vil ta før Matip blir kampklar. Joe Gomez har gjort sakene godt i 28-åringens fravær, så trolig vil Klopp være forsiktig med den skadeplagede stopperen.

Shaqiri tilbake til helgen?

Xherdan Shaqiri var også tilbake i trening, etter et kortere skadeopphold enn sin lagkamerat. Klopp avslørte at sveitseren egentlig skulle starte mot Wolverhampton den 29. desember, men en muskelstrekk satte en stopper for det. Skaden skal ha vært av liten alvorlighetsgrad, og trolig vil Shaqiri være tilgjengelig til Tottenham-kampen på lørdag.

Det kan være med å løsne på en noe trøblete skadesituasjon i klubben, selv om Liverpool har prestert godt i fraværet av viktige spillere. Dejan Lovren og Fabinho er fremdeles på skadelista, men forhåpentligvis er de snart tilbake. Naby Keita er også ute etter å ha kastet inn håndkleet i oppvarmingen til Sheffield United-kampen, mens James Milner gikk av tidlig i kampen mot Everton med en muskelskade.

Se bilder fra treningen øverst i saken. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]