Klopp møtte pressen før Sheffield United-kampenSkadeoppdatering, overgangsnytt og Takumi Minamino

1. jan 2020 kl 14.19 Jens Hapnes Rege

Skader, overganger og Takumi Minamino var blant temaene når Klopp møtte pressen før torsdagens kamp.

Skadesituasjonen

Alle er på god vei. Ingen oppdateringer på de langtidsskadde, men de er på vei tilbake på banen. Ox ser bra ut, Joel ser bra ut, Fabinho ser bra ut, Shaqiri ser bra ut og Lovren ser bra ut - men de er ikke klare. Det blir samme gruppen som den forrige kampen.

Rotasjon

Vi har 13 spillere nå, pluss Takumi nå, men ikke i denne kampen. Når man bare har tre dager mellom kamper er det vanskelig, det så vi mot Wolves, men de fire dagene mellom disse kampene går greit. Det handler om rytme også, og vi har ikke alternativer i noen posisjoner.

Bortsett fra det handler det om motstandere, dagsform osv., men guttene er i god form.

Takumi Minamino

Han var her i går. Vi hadde en lett økt, og han likte det godt - guttene ønsket han godt velkommen. Naby og Sadio, med sitt Salzburg-DNA, ønsket han velkommen. Hvis jeg skulle vært en ny spiller, ville jeg ønsket å vært det i denne gruppen. De ønsker deg velkommen med åpne armer - det tror jeg Takumi også følte på. Han har god engelsk, og snakker veldig bra tysk.

Vi signerte spilleren han var i Salzburg, så han må ikke endre noe spesielt. Han kan bare være den han er. I denne perioden av sesongen kommer vi til å bruke den. Om han er den ferdige spilleren i mars vet jeg ikke, men vi begynner å lære av hverandre nå. Han vil få den tiden han trenger.

Det hadde vært fint om vi kunne gitt han tid. Vi hentet han ikke inn for at han skulle akseptere at han var nummer fire eller fem, og han kan spille i mange posisjoner. Jeg vet ikke hvor han vil starte når han starter. Vi ønsker å bruke hans naturlige evner, og la han spille sitt eget spill.

Overgangsvinduet

Jeg kjenner til at det er åpent. Vi kan ikke signere spillere basert på den nåværende situasjonen (få stoppere). Vi blir sannsynligvis ikke travle på overgangsfronten.

Sheffield United og Chris Wilder

Jeg er veldig imponert. Sist år når han ble årets manager skjønte jeg det ikke helt, Guardiola vant fire titler. Jeg ser Championship av og til, men ikke så detaljert - nå forstår jeg hvorfor han ble årets manager. Han gjør en fantastisk jobb der.

De er godt organiserte, skaper problemer for alle lag og kommer til å gjøre det i morgen også. Vi må kjempe, og vise kvaliteten vi har. De har et interessant oppsett, interessantplan. Jeg respekterer det.

Rene bur

Jeg er fornøyd med det, selv om jeg ikke tenker på målforskjellen. Det handler om å vinne kamper, og man kan gjøre feil. Det er mulig å slippe inn mål selv om vi forsvarer oss perfekt.

Jeg er fornøyd med det, guttene er fornøyd med det og Ali er fornøyd med det. Hvis vi ikke scorer mye trenger vi rene bur.

Mentalitet

Jeg kunne skrevet en bok om mentaliteten til guttene. Ingen steg i utviklingen vår hadde vært mulig uten disse guttenes mentalitet og tankegang. Vi må kjempe alt vi har for å vinne kamper. Vi er ikke laget som spiller andre lag ut av stadion, så vi må jobbe hardt.

Joe Gomez

Vi startet sesongen med fire stoppere i verdensklasse, etter min mening, og i tillegg til det hadde vi Fabinho. Forventet vi denne situasjonen? Nei, men her er vi.

Hvis man skal være en del av denne stallen må man akseptere at man ikke alltid kan spille. Men vi gir spillerne sjanser, og hvis de bruker den sjansen er de fremst i køen. Alle spillerne har forskjellige evner, og vi har bruk for alle. Joe måtte bare holde seg rolig, og det gjorde han. Det handlet om å få selvtilliten igjen - nå spiller han veldig bra, og holder seg forhåpentligvis frisk.

Adam Lallana

Han er i sensasjonell form for øyeblikket, hva som skjer i fremtiden får vi se. Hvor en fremtiden hans ligger er det viktigste at han er frisk og rask. Han nyter tiden for øyeblikket, og vi diskuterer ikke fremtiden hans her.

VAR

Hvorfor skal jeg feire et mål som kan bli annullert? Allikevel er det ikke det viktigste problemet i verden, og vi må diskutere de riktige tingene.

Vi ønsker riktige avgjørelser, det får vi nå. Problemet er at det tar en halvtime å finne ut om en spiller har en tånegl i offside. Da vi hadde et managermøte i Nyon i Geneve snakket vi om det. UEFAs plan er å gjøre linjen tykkere - etter min mening gir det litt av fotballen tilbake. Slik jeg lærte det skal tvilen komme den offensive spilleren til gode. Akkurat nå er det helt nøyaktig, men jeg syns at den tykkere linjen er veien fremover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]