Champions League-trekningen er gjortLiverpools gruppe er klar!

Vi fulgte trekningen.

1. okt 2020 kl 16.31 Arild Skjæveland

Etter å ha nådd Champions League-finalen i både 2018 og 2019, ble det stopp i åttedelsfinalen mot Atletico Madrid forrige sesong – den siste kampen de helrøde var i involvert i før fotballen og alt ble stengt ned i flere måneder på grunn av pandemien.

Regjerende mester Bayern München er sammen med Manchester City bookmakernes favortt blant de 32 lagene, mens Liverpool er nummer tre ifølge Oddschecker. Liverpool er førsteseedet etter å ha vunnet Premier League forrige sesong – og vi må også nevne hvor finalen etter planen skal spilles 29. mai 2021... Det er på Atatürk, der Liverpool vant i 2005.

Trekningen

Gruppe A: Bayern München, Atletico Madrid, RB Salzburg, Lokomotiv Moskva

Gruppe B: Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Inter, Borussia Mönchengladbach

Gruppe C: FC Porto, Manchester City, Olympiakos, Marseille

Gruppe D: Liverpool, Ajax, Atalanta, Midtjylland

Gruppe E: Sevilla, Chelsea, Krasnodar, Rennes

Gruppe F: Zenit St. Petersburg, Borussia Dortmund, Lazio, Club Brugge

Gruppe G: Juventus, Barcelona, Dynamo Kiev, Fererencvaros

Gruppe H: Paris Saint-Germain, Manchester United, RB Leipzig, Istanbul Basaksehir

Oppdateringer:

Kl. 18.25: Hansi Flick (Bayern München) kåres til årets trener. Her var Jürgen Klopp nominert. Da sier vi takk for følget!

Kl. 18.20: FC Midtjylland er det tredje lavest seedede laget fra pulje fire... Dette må Liverpool se seg veldig godt fornøyd med. Sportslig bør en ha veldig gode sjanser til å både gå videre og vinne gruppen – og reisene er korte.

Kl. 18.18: Midtjylland! Danske Midtjylland debuterer i Champions League, og tar turen til Anfield. De endte på en førsteplass i den danske ligaen, og tok seg seirende gjennom kvalifiseringsrundene via Ludogorets, Young Boys og Slavia Prague.

Kl. 18.15: Gruppene begynner nå å fylles opp... Vi venter på Liverpools siste motstander.

Kl. 18:13: Drogba er i gang med å trekke lagene fra pulje fire. Olympique de Marseille er første lag ut... I gruppe C, sammen med Porto, Manchester City og Olympiakos.

Kl. 18.12: Lewandowski ble nesten tvunget til å danse i smokingen sin, men klarte å stå imot. Nå er intervjuet med fjorårets beste spiss avsluttet, og lagene i pulje 4 presenteres.

Kl. 18.05: Pulje tre er ferdigtrukket, og igjen fikk Liverpool faktisk det lavest seedede laget i puljen sammen med FK Krasnodar... Det skal bli to veldig interessante oppgjør. Gian Piero Gasperini sitt lag spiller veldig underholdende fotball, og her kan det bli mange mål begge veier.

Kl. 18.04:
Nå skal årets angriper kåres. Det ble Pernille Harder (Chelsea) og Robert Lewandowski (Bayern München)

Kl. 18.01: Atalanta! Atalanta BC endte på en tredjeplass i Serie A i 2019/20. I fjorårets Champions League tok de seg videre fra gruppespillet, etter en elendig start på turneringen, og helt til kvartfinalene hvor PSG ble hakket for sterke. Scorer vanvittig mye mål, og er veldig underholdende å se på. Dette blir nok veldig interessant. Også denne sesongen har de startet sterkt.

Kl. 17.59:
RB Leipzig... Semifinalisten fra forrige sesong, og er trolig det aller tøffeste laget i pulje tre... Det havner med Manchester United og Paris Saint-Germain.

Kl. 17.58: Drogba trekker ut det første laget. Det er russiske FC Krasnodar, som deltar i Champions League for første gang. De trekkes i gruppe E.

Kl. 17.56: Etter at Kevin de Bruyne er ferdigintervjuet, der han blant annet snakket om at Michael Owen var favorittspilleren hans i oppveksten, blir nå lagene i pulje tre presentert.

Kl. 17.52: Liverpool trakk altså Ajax, som er det klart lavest seedede laget laget fra pulje to. Det så lenge ut til at de skulle tredjeseedes, men så snublet Benfica ut av kvalifiseringen og nederlenderne tok den plassen. Ajax imponerte stort i Champions League i 2018/19-sesongen, da Liverpool vant, men har mistet veldig mange av spillerne fra den sesongen.

Kl. 17.50: Nå kåres årets midtbanespiller i Champions League. Det er Kevin de Bruyne (Manchester City) og Dzsenifer Marozsan (Lyon).

Kl. 17.49: Manchester United trekkes med PSG, og Manchester City skal møte Porto.

Kl. 17.47: Ajax! Nederlandske Ajax kommer til Anfield denne høsten, og lagene møter hverandre for første gang siden 1966. De kvalifiserte seg til årets Champions League ved å vinne 2019/20 Eredivisie. Det gikk ikke knallbra i forrige sesongs Europa-eventyr, hvor de ble slått ut av Champions League i gruppespillet. De gikk videre til Europaligaen, men ble slått ut i åttendedelsfinalen av Getafe.

Kl. 17.46:
Barcelona ut av hatten. De skal møte Juventus...

Kl. 17.45:
Endelig i gang! Atletico Madrid med Luis Suarez på laget er første lag ut, og kunne kommet i Liverpools gruppe. Det skjedde ikke. Det skal møte Bayern München.

Kl. 17.42:
Nå presenteres lagene fra pulje to, og vi skal få vite Liverpools første motstander... På papiret også trolig den vanskeligste.

Kl. 17.40: Joshua Kimmich blir intervjuet, og det drar ut...

Kl. 17.35: Da er lagene fra første pulje trukket, og årets forsvarsspiller i Champions League for menn og kvinner skal kåres. Det er Joshua Kimmich (Bayern München) og Wendie Renard (Lyon).

Kl. 17.33: Liverpool trekkes altså inn i gruppe D. Det blir først spennende når de andre puljene skal trekkes, men det er da noe.

Kl. 17.32: Endelig er vi i gang!

Kl 17.30: Nå skal lagene i første pulje presenteres.

Kl. 17.25: Etter intervjuer med Bouhaddi og Neuer er Giorgio Marchetti på plass, for å gjennomgå prosessen for trekningen.

Kl. 17.20: Sarah Bouhaddi (Lyon) og Manuel Neuer (Bayern München) kåres til årets målvakter i Champions League.

Kl. 17.15:Nå er også Florent Malouda på scenen, og skal være med på trekningen. Har ikke glemt filmingen hans på Anfield i 2007, da en uskyldig Steve Finnan måtte se Chelsea få straffespark... La oss håpe han kan gjøre opp for seg med en god trekning.

Kl. 17.10: Didier Drogba blir tildelt UEFA Presidents Award for 2020.

Kl. 17.00
: De er nå i gang i Geneve. Det meldes at hele seremonien skal ta 1,5 time! Først skal fjorårssesongen oppsummeres.

Kampene kommer tett

Årets gruppespill skal bli unnagjort på rekordtid.

Gruppespillet starter 20. oktober. Ifølge Ian Dennis i BBC vil vi ikke få det endelige kampprogrammet bekreftet før fredag kveld.

Kampdag 1: 20. og 21. oktober

Kampdag 2: 27. og 28. oktober

Kampdag 3: 3. og 4. november

Kampdag 4: 24. og 25. november

Kampdag 5: 1. og 2. desember

Kampdag 6: 8. og 9. desember

14. desember skal 8.delsfinalene trekkes.

16, 17, 23 og 24. februar spilles de første 8. delsfinalene, med returoppgjør 9, 10, 16 og 17. mars.

19. mars trekkes kvartfinalene og semifinalene.

6. og 7. april spilles de første kvartfinalene, med returoppgjør 13. og 14. april.

27. og 29. april spilles de første semifinalene, med returoppgjør 4. og 5. mai.

29. mai spilles finalen på Atatürk i Istanbul.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]