Pressekonferanse:– Vi kunne trengt litt hjelp

Jürgen Klopp og Andy Robertson møtte pressen før Ajax-kampen.

30. nov 2020 kl 13.49Jens Bessesen

Jürgen Klopp møter pressen foran tirsdagens møte mellom Liverpool og Ajax i Champions League. 

Det er tredje kamp på bare seks dager for Klopps menn, som hadde en poengmessig svak forrige uke med 0-2 mot Atalanta og 1-1 mot Brighton.

En seier mot Ajax vil sende Liverpool videre til åttedelsfinale i Champions League med én gruppespillkamp igjen å spille. 

Det er et skadeskutt Liverpool som fortsetter det heftige kampprogrammet. Klopp har allerede varslet at kampene denne uken kommer for tidlig for Thiago og Alex Oxlade-Chamberlain. 

Se pressekonferansen øverst i saken. Vi oppdaterer saken med det som blir sagt. Klopp vil ha med seg en spiller på dagens pressekonferanse.

Klopp har ankommet...

Skadesituasjonen. Henderson, Thiago.

– Henderson er ok. Thiago må vi være litt klare på. Da Thiago ble skadet etter taklingen mot Everton. Etter skannen var det gode nyheter fordi det ikke var brudd, men det var en stor belastning på kneet. Så prøver man å gå etter noen dager, men det er fortsatt ikke bra. Han trener innimellom, men vi må ta noen flere steg. Jeg vet ikke når han er klar, men det vil ta noen flere uker fremdeles. 

– Milner er også ute. 

«Hjernerystelse-bytter» i lys av gårsdagens skade på Jimenez

– Tenkte ikke på det i går, jeg håpte bare begge kom seg opp. Det skjedde ikke. Jeg håper Raul Jimenez har det så bra som mulig. Vi har protokoller for hjernerystelse. Hvis spilleren føler seg bra ville han (David Luiz) spilt videre uansett, men jeg ville støttet bytter.

Ajax

– Siden de har møtt oss flyr de gjennom ligaen med store seiere og tabelltopp. Jeg forventer en tett kamp.

Et resultat her for å gjøre desember enklere

– Jeg ser ikke på det sånn. Vi tar situasjonen som den er. Tre poeng ville vært flott, og det vile hjulpet enormt. Det trenger jeg ikke nevne. Viktig kamp mot et veldig godt lag. 

Støtteapparatet viktig for å få spillerne klare til det tette kampprogrammet?

– De er alltid viktige. Spillerne har brukt mer tid der enn med meg på banen, for vi trener ikke mye. Det kan vi ikke. Det er travle tider.

Må du prioritere turneringer over andre?

– Jeg har ikke nok spillere til å prioritere. Det handler ikke om turneringen. Vi spilte for to dager siden, og de som var i best form var på banen. Sånn vil det være igjen. Jeg har aldri tatt sånne avgjørelser mellom Premier League og Champions League. Alle turneringer er veldig viktige for oss.

Hva har du savnet ved ikke å ha fansen på Anfield?

– Jeg vet ikke hvem de 2000 vil være, men jeg er glad for de 2000 heldige som får sjansen til å se live fotball igjen, men jeg har aldri opplevd 2000 folk på Anfield. Vi skal prøve å bruke det hjemme. Det handler ikke om oss eller om vi får en fordel. Det er et tegn på at det er på rett vei og at det er første steg.

Neco og Rhys

– Hvis noen er akademispiller, har han allerede mye talent. Når du går gjennom forskjellige øyeblikk i ungdomskarrieren, er du allerede vant til vanskelige situasjoner. Når du må spille en kamp for førstelaget er det noe helt annet. Guttene har gjort det veldig bra. Det eneste problemet de har er at de blir sammenliknet med de som spilte før dem. Og det er verdensklassespillere, noe som kan gjøre det vanskelig å se hvor store talenter det er snakk om. Men de har gjort det veldig bra.

Skadene, skyldes det av den travle terminlisten?

– Ja, men ikke bare det. Vi har hatt skader fra taklinger, spesielt mot Everton. Så startet det. For når en spiller går ut og en annen må spille mer enn han klarer. Vi mistet en midtstopper og en midtbane mot Everton, så måtte en midtbane ned på midtstopper. Vi kan ikke endre det og må gjøre det beste ut av det. 

Hvordan går det med Virgil van Dijk?

– Med tanke på omstendighetene går det bra. Kneet ser ikke ut som et kne burde se ut, men han har brukt tiden godt. Han gjør det bra. 

Om spillernes risiko for skader

– Sånn er situasjonen. Det er vanskelig å svare på noen av disse spørsmålene uten å ta opp det vi har snakket om før. Det er ikke nok folk som vil gi noe som helst slags form for hjelp for fotballen. Det ser ikke ut som noe vil endre seg. Det må vi leve med. Så lenge vi kan stille med 11 spillere vil vi kjempe med alt vi har.

Trent Alexander-Arnold, Naby Keita, Shaqiri

– Alle nærmer seg. Ikke klare til i morgen. Naby må sjekkes, de andre to blir ikke klare. Trent ser bra ut, men har ikke trent med laget. Det er ikke min avgjørelse, jeg må vente på grønt lys. Det er ikke så lenge til Trent er tilbake.

Nå er Klopp ferdig med sin del av pressekonferansen. Straks kommer Andy Robertson og skal møte pressen.

Robertson er på plass

Hvordan var det å se skaden til Jimenez i går?

– Jeg ønsker Raul Jimenez alt hell og lykke. Mine tanker er også med spillerne og manageren. Jeg var på banen da Ryan Mason fikk sin skade og vet hvordan det påvirker et lag i tillegg til familien. 

– David Luiz gikk ut i pausen. Hjernerystelse-bytter gir mening. Forhåpentligvis får vi det inn, men det er synd at det må skje noe så alvorlig for at vi skal snakke om det. Men tankene mine går til Raul og familien. 

Forventer vi for mye av spillerne?

– Terminlisten er hektisk på grunn av covid. Det kommer alltid til å være hektisk, det visste vi. Vi kunne trengt litt hjelp. Manageren min har snakket mest om det, men flere har gjort det samme. I Skottland har de fem bytter, og de sier det hjelper veldig. Vi burde prøve å hjelpe. Det er langt flere muskelskader. Ser ut som det er noe hver kamp. Premier League er den beste i verden, men du vil ha de beste spillerne utpå. Spillere pådrar seg skader. Vi lar det imidlertid bli bestemt et annet sted og må kjempe. 

Er kampene i Europa annerledes enn Premier League?

– Vi er vant til å spille mot mange forskjellige spillere. Tror ikke forskjellen er så stor som den var. Men de er fra en annen liga og med en annen stil. Vi møter en av gigantene i morgen. Historien er fenomenal og laget er veldig bra. Vi vet hva som skal til, vi må vinne for å gå videre fra gruppa. 

Føler du av og til at du ikke kan gi hundre prosent på grunn av skaderisiko?

– Jeg gir alltid hundre prosent, men noen ganger må man tilpasse seg. Borte mot Atalanta spilte vi annerledes så Trent og jeg kunne få litt hvile underveis. Men man kan ikke endre for mye. Terminlisten er den samme. Vi må forberede oss så bra som mulig, og å være så klar som mulig. Jeg har holdt meg skadefri. Forhåpentligvis fortsetter det. 

Spillere bør være del av avgjørelser

– Kanskje spillere eller eks-spillere bør være med på å ta beslutningene. Det har vært mange regelendringer den siste tiden, og Kevin de Bruyne sa nylig at han ikke vet hva reglene er. Da VAR kom inn trodde vi alt skulle være svart/hvitt, men det er ikke sånn. Vi må være tålmodige, men etter 18 måneder skjer de samme tabbene. Jeg har ikke noe problem med at min takling var et straffespark, men kampene i går så jeg samme hendelser på Rashford og Traore som ikke ble straffet. Enten må alle tre være straffe, eller så må ingen være det. Det er frustrerende å se. Det er mye lettere å akseptere tabber fra dommeren på banen enn fra VAR. Vi gjør også tabber. Men med teknologi og alle kameraene, blir det vanskeligere å akseptere.

Er det vanskelig å nyte fotball for tiden? Du må vente med å feire mål. 

– Det påvirker spillerne, men hele spillet påvirkes. Også når fansen kommer tilbake. Jeg elsket å være på stadion som fan selv. Mye av det er fjernet fra spillet, du må vente to-tre minutter på om det er offside. Milner sa mye av det fansen føler. Det er konstant under vurdering, du får ikke konsekvent dømming som vi ser etter. Jeg er enig med Milner. Mange supportere er enige. Fotball er et fantastisk spill, og det er viktig at vi ikke mister det. Jeg er for endringer, men det er viktig å huske på verdiene i fotball. Viktig å huske på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]