– En kan ikke sammenligne Minamino sin situasjon med Erling Braut Haaland sin

Jürgen Klopp har snakket om de to spillerne som forlot RB Salzburg i januar.

22. feb 2020 kl 08.34 Arild Skjæveland

Mens Erling Braut Haaland banker inn mål for Borussia Dortmund og er en av de heteste spillerne i fotballverden, har vi sett lite til hans tidligere lagkamerat Takumi Minamino så langt i Liverpool.

Begge spillerne forlot RB Salzburg i januarvinduet.

Jürgen Klopp mener at situasjonen ikke kan sammenlignes.

– Forskjellen kunne ikke vært større. Erling Haaland gjorde et perfekt valg med Dortmund, og Taku gjorde et perfekt valg med Liverpool, sier Jürgen Klopp til The Telegraph.

– Dortmund trengte en spiss. Alle klandrer Man United for å ikke få ham, men vi kunne ikke fått ham. Vi kunne ikke kjøpt ham, så enkelt er det. Han ønsket et topplag så snart som mulig, med mye rom - Borussia Dortmund. Det er timing. 

– Jeg håper dere vet hvor mye jeg elsker og respekterer folkene i Dortmund, men det er ikke som at de kom med en perfekt henvendelse og gjorde det og det - de var der, hadde plass til en nummer ni, og «kjør på, du er 19 år gammel, ønsker Champions League, er i toppen av Bundesliga, så gå for det!». Ingen andre hadde en sjanse, det er jeg ganske sikker på - uansett hva de sier.

Minamino må vente

Minamino har fått lite spilletid så langt i sin nye klubb.

– Taki har en helt annerledes situasjon her. Det er normalt, sier Klopp.

– Vi har ingen problemer, og det er egentlig ikke noen offensive posisjoner der han kan starte, men vi trenger å variere til tider. Taki prøver alt. Mot ballen er han topp klasse, men dersom du spør ham - selv om han ikke sier det, så ønsker han å gjøre det vi ønsker at han skal gjøre. Men vi ønsker at han skal gjøre det han gjør naturlig.

– Det er den tiden vi trenger, og du mister litt av kvaliteten i den perioden frem til du kjemper deg tilbake til ditt beste. Han vet hvordan jeg ser det, og hva jeg tenker om det, med spillerne som har hatt det samme problemet tidligere.

– Det går bra med ham, og han trener veldig hardt, men det er ikke en situasjon du kan sammenligne med Haalands.

Liverpool - West Ham spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]