Liverpools nye treningsanlegg tar formKlopp og Henderson med på å utforme det nye treningsanlegget

– Det nye anlegget vil ikke bare gi fordeler til dagens førstelag og trenere, men også til framtidige generasjoner i denne klubben.

11. feb 2020 kl 16.03 Andreas B. Sandmo

Liverpools nye treningsanlegg til rundt 600 millioner kroner i Kirkby, 12 kilometer fra Liverpool sentrum, tar stadig mer form og ser ut til ligge i rute til å bli klart til pre-season i juli.

Viktige personer som Jürgen Klopp, sportsdirektør Michael Edwards, akademidirektør Alex Ingelthorp og Jordan Henderson har hatt en finger med i spillet når det kommer til hvordan det splitter nye og moderne anlegget skal se ut. 

Vil samle førstelaget og akademiet

Treningsanlegget på nesten 9200 kvadratmeter vil samle både akademiet og førstelaget, noe som var et av ønskene til trener Jürgen Klopp. Til tross for at de er på samme sted vil ikke akademispillerne ha fri tilgang til førstelagets områder.

Liverpool-manageren ønsker at akademispillerne skal gjøre seg fortjent til å få komme inn på førstelagets område på anlegget.

TRENINGSSENTER: Førstelagets nye treningssenter på anlegget vil ha full oversikt ut mot de tre fotballbanene. (Foto: Liverpool F.C)

TRENINGSSENTER: Førstelagets nye treningssenter på anlegget vil ha full oversikt ut mot de tre fotballbanene. (Foto: Liverpool F.C)

Et moderne treningsanlegg

Liverpool har vært rundt og inspisert flere europeiske toppklubber sine treningsanlegg for å hente inspirasjon til sitt nye anlegg på Kirkby.

Anlegget vil være toppmoderne og blant annet inneholde to treningssentre, en stor sportshall, basseng og flere rehabiliteringsrom. Det blir også egne fasiliteter for pressekonferanser, TV-studioer og kontorer med utsikt til treningsbanene, samt kontorer med god utsikt.

Førstelagets treningssenter er lagt til et rom med panoramautsikt til treningsbanene og Klopp har også sørget for at basene for ernæring og sportspsykologene på anlegget er plassert i midten av bygningen.

YNWA: Spillerne vil bli møtt av You'll never walk alone når de kommer inn på det nye treningsanlegget. (Foto: Liverpool F.C)

YNWA: Spillerne vil bli møtt av You'll never walk alone når de kommer inn på det nye treningsanlegget. (Foto: Liverpool F.C)

Stolt styreformann 

Liverpool sin styreformann, Tom Werner, sier til The Athletic at ambisjonen om å bygge et topp moderne treningsanlegg alltid har vært der. 

- Vi har bestandig hatt en tanke om et nytt og bedre treningsanlegg til klubben. Det nye anlegget vil ikke bare gi fordeler til dagens førstelag og trenere, men også til framtidige generasjoner i denne klubben. Her ligger det meste til rette for at unge spillere kan utvikle seg til å ta steget opp på førstelaget. 

Styreformannen fortsetter med å si at de er spente på det nye anlegget, og ikke minst stolte av å være en del nok en milepæl i Liverpools historie. 

- Vi er spente og gleder oss veldig til anlegget står klart. Vi er takknemlig for alle tilbakemeldingene vi har fått fra Jürgen Klopp, andre ansatte og spillere, og er veldig stolte av å være en del av enda en milepæl i denne klubbens ekstraordinære historie. 

STOLT: Styreformann i klubben, Tom Werner, sier de er stolte over å være en del av nok en milepæl i de rødes historie.

STOLT: Styreformann i klubben, Tom Werner, sier de er stolte over å være en del av nok en milepæl i de rødes historie.

Jürgen Klopp gleder seg 

De rødes manager sier at han gleder seg til å ta i bruk det nye treningsanlegget, selv om han mener at det selvfølgelig blir trist å ta farvel med historiske Melwood. Dette er det Klopp har sagt tidligere om Melwood og det nye treningsanlegget. 

- Melwood er en bra plass, men problemet er at vi er for langt unna akademiet og motsatt. Det blir veldig bra å få samlet akademiet og førstelaget og jeg tror det nye anlegget vil gjøre godt for framtida til klubben.

Klopp har lenge syntes at det er for liten plass på Melwood, med tanke på møterom, kontorer og at treningsfasilitetene er for små og utdaterte.

Han har også ønsket at treningsanlegget må skjermes for vinden, som han noen ganger beskriver som «den største fienden til fotballen». De har derfor satt opp masse trær rundt de tre utendørsbanene for å hindre dette.

Det vil selvsagt bli merkelig å forlate Melwood for de røde. Treningsanlegget har med seg mange minner for klubben, men Jürgen Klopp er mer opptatt av framtida enn fortida, og med en kontrakt som strekker seg til 2024, så kan den tyske manageren bare glede seg til å komme i gang med treningene på det nye anlegget. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]