Ny seier på Anfield ga nye rekorder

Liverpools suverene ligasesong gjør at de røde skriver stadig ny historie, ikke minst på eget gress.

2. feb 2020 kl 08.58 Torbjørn Flatin

Først og fremst er nok Jürgen Klopp mest opptatt av at hans lag har tatt 73 av 75 mulige poeng så langt i Premier League 2019/20. Det gir en ledelse på 22 poeng før Manchester City i kveld spiller borte mot Tottenham.

For å sette det ytterligere i perspektiv så kan Tottenham innkassere maksimalt 76 poeng på en 5. plass, slik at Liverpool kan garantere en plass i neste års Champions League i løpet av en uke eller to, når vi nå nettopp har gått inn i februar.

Full pott hjemme

4-0 mot Southampton var den 16. strake seieren til Liverpool i Premier League, noe som er personlig ligarekord.

De røde har dermed tatt 100 poeng av 102 mulige, og tenker nok innerst inne en del på å slette rekorden på 100 poeng over en sesong som Manchester City satte for et par år siden.

De røde holder fortsatt kursen med hundre prosent uttelling på sine ligakamper foran The Kop denne sesongen, og det er nå 13 av 13. Ingen har tidligere vunnet samtlige hjemmekamper i en Premier League sesong. Liverpools gjenværende hjemmekamper er mot West Ham, Bournemouth, Crystal Palace, Aston Villa, Burnley og Chelsea.

Historiske rekorder

Totalt har Liverpool nå 20 strake seire hjemme i ligaen, som er tangering av rekorden som Manchester City hadde og en færre enn hva LFC presterte i 1972.

De helrøde er nå ubeseiret i 42 kamper på rad i Premier League. Rekorden innehas av Arsenal (2003-04), mens Liverpool nå har tangert Nottingham Forest (1977-78).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]