Analyse fra rød ekspert Paul Joyce om hvordan Liverpool har mistet formen

Den erfarne journalisten i The Times ser på hva som har gått galt etter vinterpausen og vurderer hva som skal til for å snu det.

5. mar 2020 kl 10.51 Torbjørn Flatin

Paul Joyce konkluderer med at Liverpools selvsikre seiersgang er blitt erstattet av usikker snubling og hvor det fantastiske momentet til de røde har forsvunnet med tre tap på de fire siste kampene.

Graverende forsvarsfeil

Joyce ser på noen områder hvor han starter med det svake forsvarsspillet og individuelle feil.

Graverende feil av Alexander-Arnold, van Dijk, Adrian og Fabinho som har bidratt til baklengsmål. Liverpool har sluppet inn åtte mål på de fire siste kampene, mot åtte mål på de 20 kampene før det (inkluderer ikke mot Aston Villa og Shrewsbury med nærmest et juniorlag).

Feil som har ledet til skudd for motstanderen har mer enn doblet til nesten 1.5 pr kamp under de fire siste, sammenlignet med de foregående 42. Feil som har ledet til mål har økt med 0.2 pr kamp fra før den første kampen mot Atletico Madrid til 0.8 fra og med tapet i Madrid.

Manglende angrepstyrke

Det er imidlertid også problemer i andre enden, hvor et skudd på mål mot Chelsea etter 31 minutter fra Sadio Mané var det siste Liverpool hadde mellom stengene i 2-0 tapet.

I de fire siste kampene har Liverpool totalt hatt 13 skudd på mål. Fem mot Chelseas, et mot Watford, sju da de kom tilbake og vant 3-2 mot West Ham og ingen i Madrid mot Atletico. Utnyttelsen av sjansene er nede på bare 5.6 prosent de fire siste kampene.

Joyce peker på at Divock Origi ikke har fungert som venstrekant i angrepet og at han spilt sentralt da han ble helt i kamper mot Barcelona og Everton forrige sesong.

Journalisten er uansett bekymret dersom Salah eller Firmino skulle være ute over lengre tid og at det er derfor Liverpool viser interesse for spillere som Jadon Sancho hos Borussia Dortmund og Timo Werner i Leipzig.

Laget må nullstille seg

Joyce ser tilbake på en downperiode på omtrent samme tid forrige sesong, hvor Liverpool hadde fem uavgjorte og to seire på sju kamper.

Han tror at like mye som at vinterpausen kan ha forstyrret rytmen til Liverpool er det psykisk og at de har hatt tid til å tenke på hva de har gjort så langt.

Dette er imidlertid et mentalt sterkt lag, nå må de nullstille seg og starte på nytt.

Nå mål alle spillerne konsentrere seg litt hardere, løpe litt lenger og kjempe litt mer.

I en god situasjon

Paul Joyce mener at det at hans lag nå blir studert med lupe etter de siste tapene vil irritere Jürgen Klopp, og antydningene om at «Liverpool har fått det», når de heller er i ferd med å vinne det.

Han svarer gjennom Virgil van Dijk, som ble spurt om det å bare vinne ligaen ville bli et antiklimaks: - Bare vinne Premier League? Yeah? Bare? Det er bare en liten ting, er det? Vi har også vunnet Super Cup og Club World Cup.

- Det vil være folk som aldri vil være fornøyde, fortsatt van Dijk. – Vi er i en veldig god situasjon, hvor vi er nære å oppnå det vi alle ønsket. La oss gå for det, og nyte det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]