Michael Robinson er død

Den tidligere Liverpool-spilleren Michael Robinson døde tirsdag 61 år gammel.

28. apr 2020 kl 09.57 Arve Vassbotten

Den tidligere Liverpool-spilleren Michael Robinson døde tirsdag. Robinson har hatt hudkreft i lenger tid, og ble 61 år gammel. 

Michael Robinson kom til Liverpool i 1983 fra Brighton, noe som ble sett på som et overraskende spisskjøp av den nye manageren Joe Fagan. Dermed ble Robinson konkurrent til Kenny Dalglish og Ian Rush på spissplass, ikke akkurat den enkleste utfordringen. I sin første sesong var han med på å vinne serien, ligacupen og Europa Cupen i 1984, selv om det ble mange kamper han startet på benken.

Han fikk 52 kamper kamper for Liverpool gjennom karrieren, og scoret 13 mål. I serien spilte han 30 kamper og scoret seks mål. Han gikk videre til QPR i 1984.

«Det er med stor sorg vi informerer om Michaels død. Det gir oss stor tomhet, men også mange minner med den samme kjærligheten dere har vist ham. Vi vil for alltid være takknemmelige for at dere gjorde denne mannen så lykkelig, han vandret aldri alene. Takk», står det i en melding på hans Twitter-konto. 

Glemte igjen trofeet på flyplassen

Michael Robinson (til venstre) var med å vinne Europacupfinalen i 1984, da Liverpool vant mot Roma på straffer. Her er han sammen med Graeme Souness, Mark Lawrenson, Sammy Lee og Craig Johnston.

Michael Robinson (til venstre) var med å vinne Europacupfinalen i 1984, da Liverpool vant mot Roma på straffer. Her er han sammen med Graeme Souness, Mark Lawrenson, Sammy Lee og Craig Johnston.

Robinson ble i 1984 nektet å ta den femte straffen av Graeme Souness. Isteden ble det Alan Kennedy som fikk avgjøre finalen. 

– Souness sa: Nei, Michael. Hvis det står likt etter den femte straffen, og det går til sudden death, trenger vi en spiss til å ta den første. Så det ble besluttet at Alan Kennedy kunne ta den femte, har Robinson sagt tidligere.

Robinson fikk sammen med kona ansvaret for trofeet da de skulle dra fra hotellet til flyplassen. De gikk innom en tax free-butikk på vei gjennom flyplassen.

– Da vi var ombord i flyet vendte jeg meg til Chris (kona) og sa: «Hvor er trofeet? Jeg trodde du hadde det».

– Jeg hadde glemt det igjen på Fiumicino. Jeg har aldri løpt så raskt som jeg gjorde da for å få trofeet tilbake. Heldigvis var det der fortsatt. Kan du tenke deg å komme tilbake til Liverpool uten trofeet, fortalte han i et intervju med AS.

Etter QPR gikk Robinson videre til Osasuna der han spilte fra 1987 til 1989, han bosatte seg i Spania etter karrieren. Der har han blant annet har vært brukt som fotballekspert og hadde også sitt eget TV-program i 14 sesonger.

– Han var en god venn av meg, jeg har så mange gode minner fra hans selskap. Hvis du skulle ut på byen, var Michael den første du ville invitere. Han var en sjarmerende mann, som kunne fortelle fantastiske historier. Jeg føler med Chris og hans barn, han har kjempet mot dette i mange år og det har vært vanskelig for ham, sier Souness til Sky Sports.

– Når man ser på karrieren hans var han en veldig god fotballspiller. Vi hadde et stort år i Liverpool, og han var en stor del av det. Han reiste etter hvert til Spania og skapte et liv for seg selv der, og ble veldig populær.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]