Atletico-kampen linkes til 41 koronadødsfall

Cheltenham-festivalen og Liverpools Champions League-kamp mot Atletico Madrid trekkes spesielt frem når britene nå nøster opp i hvordan koronasmitten har spredd seg på øyriket.

24. mai 2020 kl 14.14 Einar Kvande

The Sunday Times har denne helgen en lang artikkel om hvordan koronapandemien har rammet Storbritannia. Øyriket har det fjerde høyeste antallet bekreftet koronasmittede i verden, med 258 509. 36 757 briter er døde av koronaviruset, noe som betyr at Storbritannia er det landet i verden med nest flest dødsfall.

Den 11. mars 2020 vil gå inn i historiebøkene som en dag da koronaviruset spredte seg som ild i tørt gress i England. Det var dagen da Atletcio Madrid slo Liverpool ut av Champions League på Anfield.

Atletico-kampen og Cheltenham-festivalen

3000 Atletico-fans fikk reise til Liverpool og se kampen, selv om Spania på det tidspunkt nærmest var stengt ned på grunn av spredningen av koronaviruset i landet. Madrid var spesielt ille rammet. 

Den britiske regjeringen tillot imidlertid at kampen på Anfield gikk som normalt, og supporterne fra Madrid fikk reise til Merseyside fra et av episenterene for viruset på den tiden.

I dag melder Sunday Times at minst 41 koronadødsfall i Storbritannia kan linkes direkte til kampen mellom Liverpool og Atletico. Avisen viser til estimater gjort av Edge Health, som analyserer helsedata for NHS. Der kommer det frem at Liverpool-kampen linkes til 41 dødsfall ved nærliggende sykehus i en periode fra 25 til 35 dager senere, mens Cheltenham-festivalen linkes til 37 dødsfall. Da har man altså kun tatt med koronadødsfall ved lokale sykehus nær de to arrangementsstedene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]