– Spillerne vil bli fortalt at det er tryggere å trene og spille enn å handle mat

Tirsdag skal Premier League ha møte med spillerne.

11. mai 2020 kl 09.43 Arild Skjæveland

I dag er det Premier League-møte der de 20 klubbene skal stemme over en rekke punkter i «Project Restart» - men mandagens aviser virker samkjørte på at vi ikke kommer til å få noe endelig svar denne uken.

Det vil trolig først komme neste mandag, etter en uke med mye møtevirksomhet for Premier League.

Tirsdag er det spillerne som står for tur. Da skal kapteinene, spillere og PFA-representanter ha sitt møte med ligaen, der planene for deres helse og sikkerhet skal legges frem.

– Tryggere enn å kjøpe mat

Flere spillere skal være skeptiske til å spille fotball igjen slik situasjonen er nå, og Premier League håper å kunne overbevise spillerne om at det vil være trygt.

Planen er testing to ganger i uken, og at protokollen som er satt opp vil gjøre det helt trygt.

Ifølge Daily Mail vil spillerne bli fortalt at det er tryggere å trene og spille kamper enn det er å gjøre hverdagslige gjøremål, som å handle mat. 

På onsdag er det managerne som står for tur.

Fristes med nye kontrakter

Tabloidavisen skriver videre at enkelte Premier League-spillere blir lokket med at de kan belønnes nye kontrakter, dersom de gjør det som klubbene ønsker akkurat nå.

Andre klubber har rådet spillerne om å ikke spille, dersom de er skeptiske til å starte opp igjen under pandemien.

Spillerne kommer til å bli bedt om å skrive under på at de har forstått protokollen til Premier League og hva som kreves for at de skal kunne spille igjen. Håpet til Premier League, er at spillerne kan trene igjen fra 18. mai - om én uke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]