Tom Werner om ligatittelen: – Da vi kjøpte Liverpool tenkte vi ikke tanken

Tom Werner forteller at da de kjøpte Liverpool var drømmen topp fire. Nå vil han dele dette øyeblikket med fansen som betyr alt for klubben.

27. jun 2020 kl 09.11 Øystein Tronstad

– Alle gleder seg for det har vært en lang vei å gå. Jeg vet at supporterne våre kjempet i 30 år for å komme hit. Min første tanke var å bare dele dette øyeblikket med dem, for uten fansen så er klubben ingenting, sier Fenway Sports Groups Tom Werner som er styreleder i Liverpool til Liverpoolfc.com

Forandringen under FSG

70-åringen grunnla Fenway Sports Group i 2001 sammen med jevnaldrende John W. Henry. Høsten 2010 kjøpte de Liverpool fra landsmennene George Gillett, Jr. og Tom Hicks.

AKTIVE EIERE: John W. Henry tar gjerne med seg familien for å se Liverpool når han har sjansen.

AKTIVE EIERE: John W. Henry tar gjerne med seg familien for å se Liverpool når han har sjansen.

Treneren FSG hentet i 2015, Jürgen Klopp, har fått navnet sitt skrevet inn i historien med storheter som Joe Fagan, Kenny Dalglish, Bob Paisley og Bill Shankly.

– Jeg hadde ikke gleden av å kjenne eller se den store fotballen under Shankly og Paisley, så jeg vil ikke sammenligne Jürgen med forgjengerne hans. Det jeg vet er hvor ekstremt tøff denne ligaen er og da vi først ble involvert i Liverpool for over ti år siden, så tenkte vi ikke engang tanken om å vinne ligaen. Drømmen vår var å bli topp fire og komme til Champions League. 

FLERE BALLER I LUFTA: Baseball-laget Boston Red Sox er det mest kjente eierskapet FSG har utenom Liverpool.

FLERE BALLER I LUFTA: Baseball-laget Boston Red Sox er det mest kjente eierskapet FSG har utenom Liverpool.

Treffer på overgangsmarkedet

Under FSG sitt styre har det blitt hentet en rekke spillere og Liverpool treffer oftere enn de bommer.

Navn som Henderson, Coutinho, Sturridge, Lovren, Lallana, Firmino, Gomez, Milner, Ings, Clyne, Mané, Matip, Wiljnaldum, Karius, Robertson, Ox, Salah, Alisson, Keïta, Shaqiri, Fabinho og Van Dijk er blant dem som har ankommet Liverpool i denne perioden.

– Noe av det som gleder meg hver gang jeg ser dette laget, så er det hvor mange spillere som bidrar. Det ligger ikke kun på skuldrene til en fantastisk spiss eller målvakt. Fra Henderson til Firmino, til Oxlade-Chamberlain, til Wijnaldum, til Fabinho, til Van Dijk. Jeg nyter gleden deres og da jeg så videoen av at de feiret sammen, så kunne jeg føle kameratskapet denne klubben har.

SUKSESS PÅ OG UTENFOR: Pokalene har kommet til Liverpool og den økonomiske biten har fulgt etter.

SUKSESS PÅ OG UTENFOR: Pokalene har kommet til Liverpool og den økonomiske biten har fulgt etter.

Underselge og overprestere

Baseball-laget Boston Red Sox har under FSG sin ledelse vunnet World Series i 2004, 2007, 2013 og 2018. «Moneyball»-prinsippet har stått sterkt, å bruke statistikk og analyser for å kunne finne verdi i markedet.

– Som jeg har sagt så ønsker jeg å underselge og overprestere. Forhåpentligvis vil det bli en periode med suksess. Konkurransen er hard og jeg vet at våre rivalen jobber på for å overgå oss. Men vi har slik kompetanse med Jürgen, Michael Edwards og laget på banen. Det er mye å be dem om, å bli på dette ekstraordinære nivået men det er målet vårt.

– Sulten for å vinne er så stor blant spillerne og jeg tror ikke det vil endre seg. De er også utrolige mennesker utenfor banen. Ydmyke, gode og de liker å være i hverandres selskap.

WIFE: Linda Pizzuti Henry har blitt et velkjent ansikt på kamp, 41-åringen giftet seg med John W. Henry i 2009.

WIFE: Linda Pizzuti Henry har blitt et velkjent ansikt på kamp, 41-åringen giftet seg med John W. Henry i 2009.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]