Klopp anklages for å ha «ødelagt et fantastisk øyeblikk»

Shrewsbury klaget på Liverpools håndtering av returoppgjøret i FA-cupen.

12. jun 2020 kl 09.31 Jens Hapnes Rege

Etter et skuffende 2-2-resultat borte mot Shrewsbury valgte Jürgen Klopp å sende førstelaget på ferie før returoppgjøret, som ble satt midt i den planlagte vinterpausen. 

Liverpools yngste lag gjennom tidene, ledet av deres yngste kaptein gjennom tidene i Curtis Jones, imponerte mot Shrewsbury, og dro til slutt i land seieren mot «The Shrews.» 

League One-laget skal ha blitt svært skuffet over Liverpools håndtering av oppgjøret, og leverte inn en formell klage til FA. I et åpent brev til Shrewsbury-supporterne, gjengitt av Independent, forklarer deres formann Brian Caldwell situasjonen.

«Klopp ødela et fantastisk øyeblikk»

– Liverpool-trener Jürgen Klopp ødela det som skulle ha vært et fantastisk øyeblikk for klubben vår ved å gi offentlige uttalelser om at han og hele førstelaget ikke skulle overvære returoppgjøret på Anfield, som ødela en veldig spesiell dag for spillerne, fansen og finansielt for klubben.

– Vi sliter med å tro at hans uttalelser ikke hadde noen effekt på at kampen blir TV-sendt, og vi er overbevist om at LFC brøt FA-cupens regler ved å ikke mønstre sitt sterkeste lag i returoppgjøret. 

– Det førte til at Shrewsbury Town ikke fikk i nærheten av de økonomiske gevinstene som forventet fra et returoppgjør i FA-cupens fjerde runde. 

JUBEL: Ungguttene jubler for scoring mot Shrewsbury.

JUBEL: Ungguttene jubler for scoring mot Shrewsbury.

Klaget til FA i februar - ble avvist

– I februar la vi inn en formell klage til FA om det påståtte regelbruddet, men uheldigvis, og ganske uventet, ble vi informert om at klagen ble avvist forrige uke. 

– Dette førte uten tvil til at spillerne og supporterne våre fikk en kjedeligere anledning, samtidig som de økonomiske belønningene ble mindre enn forventet dersom Liverpool hadde fulgt reglene og stilt med sitt sterkeste mannskap.

Shrewsburys klage ble avvist forrige uke, og Liverpool slipper dermed straff for å stille med et lag som viste seg å være godt nok for å sende League One-laget ut av FA-cupen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]