Premier League-eksperten: Manchester United var aldri best i verden, men Liverpool er det nå

Trevor Morley mener at Liverpool nå er verdens beste lag, noe Manchester United ikke var i sin tid.

26. jun 2020 kl 22.09 Øystein Tronstad

– Jeg tror aldri at Manchester United eller Chelsea var verdens beste lag i sin tid. Du hadde Real Madrid og Barcelona. Men i mine øyne er dette Liverpool-laget det. Jeg hadde backet dem mot lag som Real Madrid og Bayern München. I mine øyne er de verdens beste lag, og jeg tror aldri Premier League kan ha sagt at de har hatt det før. Så gode er de, sier TV 2-ekspert Trevor Morley med referanse til Manchester Uniteds periode med tre av fire Champions League-finaler mellom 2008-2011, og Chelsea som på sin side var i semifinalen i 2005, 2007, 2009 og var tapende finalist mot United i 2008. I 2012 vant de finalen mot Bayern München etter straffespark.

TV 2 kjørte i dag en 40 minutter lang spesialsending som omhandlet Liverpool-tittelen. Morley var raus med superlativene.

– De vinner så lett. Det vil trolig bli husket som den mest kjente Premier League-seieren noensinne. Hvis de setter rekorder, som de trolig gjør, så vil dette bli husket i 10-20 år. Det vil alltid bli husket.

BIG TREV: Som spiller var 59-åringen i blant annet Manchester City, West Ham, Reading og noen korte opphold i Brann og Sogndal.

BIG TREV: Som spiller var 59-åringen i blant annet Manchester City, West Ham, Reading og noen korte opphold i Brann og Sogndal.

Når 59-åringen skal beskrive Jürgen Klopps betydning i det hele så drar den tidligere fotballproffen inn Hollywood-filmen «The Perfect Storm» fra 2000, hvor en fiskebåt fanges i den ultimate stormen.

– Da han kom i 2015, det er som den filmen The Perfect Storm. Klopp kommer, noen nye spillere kommer, de begynner å spille bra, Alisson, Van Dijk, plutselig kommer alt sammen. BOOM. Slik føles det for meg. Dette laget har bare tatt helt av.

Morley fekter og smeller hendene sammen, til begeistring fra de andre i studio.

– Da vi sa at Manchester City var det beste Premier League-laget noensinne så trodde jeg på det, at det ikke kunne bli noe bedre enn det. Liverpool gjør det annerledes. Det er mer intensitet, mer drive, supertrent og med en manager som er den største profilen i fotballverdenen. I sine tidlige Chelsea-dager så var José Mourinho den største profilen, vi har hatt Rooney og noen andre spillere. Nå vil jeg si at det er Klopp.

DEN PERFEKTE STORM: George Clooney og Mark Wahlberg hadde hovedrollene i katastrofefilmen fra 2000.

DEN PERFEKTE STORM: George Clooney og Mark Wahlberg hadde hovedrollene i katastrofefilmen fra 2000.

Hans ekspertkollega, med nærmere 200 kamper for Tottenham, er enig i mye av det Morley sier.

– Noen sier at det er lett å være generøs og kul når du bare vinner, og det er riktig, men selv når de taper så synes jeg at han har en kul tilnærming. Det er veldig lett å like Klopp. Han driver ikke med en masse unnskyldinger og ser ikke ut som om han har en mediastrategi. Han er bare seg selv. Og det fungerer både mot oss og for spillerne hans, sier tidligere landslagsmålvakt Erik Thorstvedt.

POKAL: Erik Thorstvedt vet hvordan det er å vinne i England for i 1991 var han med på hente FA-cupen for Spurs.

POKAL: Erik Thorstvedt vet hvordan det er å vinne i England for i 1991 var han med på hente FA-cupen for Spurs.

Kanalens reporter Ingrid Halstensen var i området rundt Anfield da fansen tok til gatene i går kveld og natt.

– Det var veldig overveldende å være der i går. Det var et sånt «hvor var du da»-øyeblikk. En fantastisk opplevelse, men så kommer det sikkert litt kritikk fordi den feiringen ikke var i henhold til koronareglene. Folk skulle egentlig ikke møte opp i disse hopetallene, men denne euforien, lengselen, gleden, Anfield var som en magnet. Alle skulle opp dit. Stemningen var magisk helt uten sidestykke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]