– Vi er klare, og må være klare for problemene vi vil støte på. De vil komme

Jürgen Klopp har snakket om å komme i gang igjen på søndag.

18. jun 2020 kl 23.05 Arild Skjæveland

Onsdag kveld var Premier League endelig i gang igjen, da de to hengekampene ble spilt. Nå er alle lag stående med 29 spilte serierunder, og allerede fredag kveld starter den 30. ligarunden.

Jürgen Klopp kjenner på spenningen med å komme i gang igjen.

– Du kan føle det. Jeg kjenner på intensiteten overalt. Fra dommeren blåste for første gang på onsdag, var det i gang. Det er veldig godt å se at vi er tilbake, og at spillerne kan starte igjen – og noen av problemene er der fortsatt, sier manageren i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Det var mye spenning rundt kampene i går, og omtrent alt skjedde vil jeg si. Merkelige avgjørelser, stygge skader, alt skjedde.

Han er forberedt på at det også kan skje slikt rundt hans eget lag.

– Vi er klare, men vi må også være klare til å møte på problemer – for det vil bli problemer. Det er som det alltid har vært, og ikke noe nytt. I en fotballkamp må du ha en plan, og du må presse den gjennom. Ellers må du omstille deg til en annen plan. Det vil bli spennende, sier han videre.

Kan nå gjøre fem bytter

En ting som er nytt, er at en nå kan bruke fem bytter i kampene. Det er også tillatt med ni spillere på benken. Det kan åpne for flere sjanser for ungguttene.

– For å være med i troppen, helt klart. For å være på banen får vi vente og se. Det kommer an på nivået på prestasjonene. Ungguttene våre har sett strålende ut i disse fire ukene nå - veldig bra, sier Klopp.

– Det handler ikke om en større stall eller flere muligheter. Jeg hørte i starten at klubbene på bunnen av tabellen mente det ville være en større fordel for de større klubbene. Så ser du på City og hvem de kunne sette inn, og tenke «wow, de kan gjøre fem bytter og fortsatt er Leroy Sane på benken». Det er så klart ikke dårlig, men når alt kommer til alt er det ikke bare det det handler om.

– Det handler om du kan spare spillerne så mye som mulig, og at vi kan gi dem hvile i en periode det ikke er pauser. Vi har hatt vår pause, men nå er det «all in». Du kunne se det i kampen. Skadene kom ikke på grunn av intensiteten eller noe slikt. Arsenal fikk to, og Man City fikk én, men slike situasjoner vil alltid skje og intensiteten vil øke.

– I den første kampen vi vil gjøre alt det vi kan for å bli vant med ting, og i den andre kampen vil vi bruke det. Fra det øyeblikket, er det annerledes for oss siden vi spiller søndag, onsdag og så har en ny pause på åtte dager. Slik er det – men etter det vil det bli utrolig intenst for oss. Vi trenger de fem byttene, og forhåpentligvis får vi alltid minst fem muligheter til å gjøre endringer.

Everton - Liverpool spilles søndag kl. 20.00, og sendes på TV 2 og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]