Skribent om Lallana: Viktig i alt Klopp forsøkte å bygge

Adam Lallanas tid på Anfield oppsummeres som en viktig, definerende del av Liverpools retur til gammel storhet.

20. jul 2020 kl 10.56 Øystein Tronstad

«Lallana var ikke den åpenbare Klopp-spilleren, en silkemyk tekniker som ikke var kjent for sin motor, men fra det øyeblikket av ble han en viktig søyle i alt Klopp forsøkte å bygge», skriver fotball-skribent Joel Rabinowitz for Liverpool.com

Det nevnte øyblikket er en utslitt Adam Lallana som kollapser i Jürgen Klopps armer etter å ha blitt byttet ut mot Tottenham på White Hart Lane.

Det er ni dager siden Klopp overtok jobben fra Brendan Rodgers og offensivt er laget ribbet med Jordan Henderson, Roberto Firmino, Daniel Sturridge, Christian Benteke og Danny Ings på skadelista.

GA ALT: En utslått Adam Lallana går av banen like før slutt i Jürgen Klopps første kamp som Liverpool-trener.

GA ALT: En utslått Adam Lallana går av banen like før slutt i Jürgen Klopps første kamp som Liverpool-trener.

«Skal man vurdere Lallanas innflytelse over hans 178 kamper for klubben så må man også se på det som ble gjort utenfor banen. Sammen med spesielt Jordan Henderson og James Milner, så var han en hjørnestein i den kulturen og standarden som ble satt og spilte en viktig rolle mot nye signeringer og ungguttene», fastslår Rabinowitz som ser tilbake på Lallanas karriere i rødt.

På det tidspunktet i oktober 2015 har Liverpool kun vunnet tre ligakamper, mot Stoke, Bournemouth og Aston Villa. Å innføre sin stil og sitt system vil ta tid skjønner Klopp, men hans første kamp skal demonstrere gjenvinning, press og innsats.

Mot Tottenham så løper Liverpool mer enn noen gang tidligere den sesongen. 116 kilometer og nesten 10 kilometer mer enn i Brendan Rodgers siste kamp mot Everton.

De røde går ubeseiret gjennom oktober og avslutter høsten sterkt. De vinner blant annet 3-1 på Stamford Bridge og 4-1 på Etihad.

En åttendeplass blir fulgt opp med fjerdeplass sesongen etter. Lallana blir stemt frem av supporterne som årets engelske spiller foran Jamie Vardy og Wayne Rooney.

«I 2016 utviklet Lallana seg fra en teknisk nummer ti til en actionfylt boks-til-boks-dynamo i Klopps 4-3-3. Han var ikke bare en av Liverpools mest innflytelsesrike spillere, men en av de beste i ligaen. En sesong med enorm fremgang, både fra et individuelt og kollektivt synspunkt.»

Liverpool hadde kommet en lang vei fra laget som spilte 0-0 mot Spurs i 2015.

Den gang var startoppstillingen: Mignolet, Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno, Leiva, Can, Milner, Lallana, Coutinho, Origi. På benken satt Touré, Allen, Ibe, Bogdan, Sinclair, Randall og Teixeira.

«Han vil kanskje ikke bli husket som en av de aller største, men Lallana er en av arkitektene i Klopps styre. Hans Liverpool-karriere bør derfor ses i sammenheng og selv om det er en underliggende følelse at potensiale ikke helt ble oppfylt, så fortjenter han å bli regnet som en av de definerende figurene i klubbens moderne historie når han drar med en Premier League-medalje rundt nakken.

«Den virkelige sorgen over Lallanas Liverpool-karriere når man ser tilbake på den nå, er at han ikke kunne holde 16/17-nivået i flere sesonger. På sin høyde var han en nytelse å se på. En uvanlig blanding av hardt arbeid og ferdigheter som knyttet midtbanen og angrepet sammen.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]