Liverpool møter Stuttgart og Salzburg til kamp

Som en del av oppholdet i Østerrike vil Jürgen Klopp & Co måle krefter mot andre lag 22. og 25. august.

19. aug 2020 kl 15.18 Øystein Tronstad

Liverpool vil møte VfB Stuttgart 22. august klokka 18:00 norsk tid. Det vil være første gang lagene møtes siden 1980.

«Die Roten» endte på 2.-plass i 2. Bundesliga og rykket opp etter kun en sesong nede i den nest øverste divisjonen i Tyskland. Klubben er kjent for å utvikle unge spillere og navn som Bernd Leno (Arsenal), Antonio Rüdiger (Chelsea), Sami Khedia (Juventus), Serge Gnabry (Bayern München) og Mario Gómez (lagt opp) har alle vært gjennom systemet.

Stuttgart er også klubben hvor Timo Werner fikk sitt gjennombrudd før han ble hentet til RB Leipzig hvor han tok nye steg.

Tre dager senere, 25. august, vil de ta den korte turen til Red Bull Arena for å møte Red Bull Salzburg 16:00 norsk tid.

GODE SALGSOBJEKTER: Erling Braut Haaland og Takumi Minamino feirer mål for Salzburg, senere skulle det ta dem videre til Borussia Dortmund og Liverpool.

GODE SALGSOBJEKTER: Erling Braut Haaland og Takumi Minamino feirer mål for Salzburg, senere skulle det ta dem videre til Borussia Dortmund og Liverpool.

Klubben, som tidligere het SV Austria Salzburg, vant ligaen i Østerrike forrige sesong og lagene møttes så sent som i Champions League-gruppespillet. Den gang vant Liverpool 4-3 hjemme i oktober og 2-0 borte i desember 2019.

På Anfield så nettet Sadio Mané mot klubben han var i frem til 2014. For gjestene så scoret Takumi Minamino mot sine nåværende lagkamerater. Naby Keïta er en annen med historie og 25-åringen spilte i Salzburg frem til 2016.

Begge kampene vil sendes direkte på LFCTV og Direktesport.no/Amediaaviser.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]