Det går mot salg eller utlån av Nat Phillips

Bristol City skal bare være en av en rekke klubber som ønsker seg midtstopperen.

2. sep 2020 kl 13.26 Einar Kvande

Nat Phillips kommer neppe til å spille for Liverpool den kommende sesongen. Det rapporterer James Pearce hos The Athletic. Bristol City skal være en av en rekke klubber som ønsker å sikre seg midtstopperen.

The Athletic forstår det slik at Premier League-mesteren vurderer både salg og utlån av 23-åringen.

Phillips gjorde det bra på utlån hos Stuttgart forrige sesong, og mange klubber viser interesse for forsvarsspilleren.

Han spilte i begge Liverpools to første treningskamper i sommer, men kom ikke med i kamptroppen da Liverpool tapte Community Shield på straffespark for Arsenal i helgen.

Er blitt passert av Koumetio

Jürgen Klopp valgte isteden å ta med den franske tenåringen Billy Koumetio som stopperreserve, og James Pearce skriver at Philllips ikke er en del av Klopps planer for den kommende sesongen.

Liverpool har ikke spesielt mange midtstoppere etter salget av Dejan Lovren til Zenit St Petersburg for 10,9 millioner pund, og midtbanespiller Fabinho ble trukket ned for å spille stopper den siste halvtimen på Wembley.

Joël Matip vil imidlertid snart være tilbake etter fotskaden han fikk i kampen mot Everton i juni, og Klopp har tydeligvis store forventninger til Koumetio, som kom fra US Orleans så sent som i januar 2019.

Bristol City håper å lokke Phillips til Championship med tilbud om fast førstelagsfotball. Midtstopperen kom til Liverpool fra Bolton Wanderers i 2016. Han signerte en ny langtidskontrakt i august 2019, før han ble lånt ut til Stuttgart. En skadekrise førte til at han ble hentet hjem til Merseyside for en kort periode i desember i fjor, og han fikk sin eneste førstelagskamp til dags dato i FA-cupseieren over Everton på Anfield i januar.

Phillips returnerte deretter til Tyskland, hvor han spilte ferdig sesongen med Stuttgart. Totalt fikk han 22 kamper for den tyske klubben, som sikret seg opprykk til Bundesliga.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]