– For meg personlig er det noe av det største så langt

Trent Alexander-Arnold ble kåret til årets unge spiller av spillerne selv.

8. sep 2020 kl 21.54 Arild Skjæveland

Årets gallamiddag ble avlyst, og prisutdelingen til spillerforeningen PFA ble gjort på en helt annerledes måte etter 2019/20-sesongen. Det litt færre taler, glamour og fotballspillere i smoking, men prisene ble utdelt.

Fem Liverpool-spillere kom på årets lag i Premier League, Kevin de Bruyne ble årets spiller, og Trent Alexander-Arnold ble kåret til årets unge spiller – alt stemt frem av spillerne selv.

Denne kvelden var Alexander-Arnold i Danmark for å spille landskamp med England, men hovedpersonen selv har visst om det en stund, og ble avbildet med troféet på Melwood. Der har han også gitt et intervju om hva den individuelle prisen betyr.

– Det er noe av de største for meg så langt, helt personlig, og kanskje det største. Å være et av navnene som jeg ser her, og å kunne vinne et så fantastisk trofé, er en stor ære for meg og min familie, sa 21-åringen til Liverpoolfc.com

– Det er enormt. Det er store navn her, noen av de beste som har spilt i Premier League, og det er utvilsomt mange Premier League-legender som har navnet sitt risset inn her. Det er noe jeg har prøvd å få til. Det å få navnet mitt her er stort for meg, sier han videre.

Trekker frem akademiet

Alexander-Arnold har tatt enorme steg etter at han fikk sjansen for Liverpools førstelag av Jürgen Klopp.

– Først vil jeg takke mine venner og familie, og alle som har hjulpet meg å nå dette punktet. Uten dem ville jeg ikke vært her. Det er de som møter meg etter a vi har tapt, og hjelper meg å legge kamper bak meg for å holde fokus, sier han.

– Alle på akademiet etter de 10-12 årene jeg var der, som lærte meg alt det jeg kan og har hjulpet meg på veien. Jeg har vært mesteparten av min karriere på akademiet, hver eneste dag. Det er takket være de at jeg har blitt den personen jeg er i dag. Støtteapparatet, manageren og de som har gitt meg sjansen til å oppnå ting. Uten de mulighetene er det ingen som kan oppnå noe, så jeg må takke støtteapparatet og spesielt manageren for det.

– Og så klart lagkameratene mine. Uten dem ville ingenting av dette vært mulig. De tingene vi har oppnådd sammen som lag har vært utrolig, og forhåpentligvis vil det kommer flere øyeblikk som dette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]