Ox velger å legge historieboka tilside

Alex Oxlade-Chamberlain beskriver det som utrolig å bli ligamester med Liverpool, men den bragden hører historiebøkene til nå.

14. sep 2020 kl 16.59 Einar Kvande

Alex Oxlade-Chamberlain var ikke aktuell til serieåpningen mot Leeds på grunn av kneskaden han pådro seg under treningsleiren i Østerrike. Det forventes at han vil være satt ut av spill i noen uker til.

Tankene kan fort gå tilbake til den gode fjorårssesongen mens man driver å bygger seg opp igjen etter skade, men midtbanespilleren prøver å skyve slikt tankegods vekk.

– Utfordringen vi står overfor er nesten en selvfølgelighet. En ting er å vinne ligaen en gang, selv om vi ikke skal undervurdere det, men å vinne ligaen i sesong etter sesong, er det som gjør et lag spesielt, uttaler Oxlade-Chamberlain til Goal.com.

– Det er bare å studere de største lagene i historien. Liverpool-lagene i gamle dager, som gjorde denne klubben til det den er, de vant ligaen hvert år. Ikke bare en gang. Det er vårt mål nå, slår Ox fast.

– Jeg velger heller å se enda en sesong tilbake i tid, da vi tapte ligaen med ett poengs margin. Folk lurte på om det var noe mer vi kunne gjøre. Vi tok 97 poeng, og vant likevel ikke. Hvordan skulle vi klare å forbedre oss? Vi krummet bare nakken, og jobbet enda hardere, og sto distansen ut nok en gang, slår midtbanespilleren fast.

– Det er vanskelig å gjøre dette. Det kan slå begge veier. Du kan begynne å tvile på deg selv, og om du kan klare det igjen, eller så kan du krumme nakken og gjøre et nytt forsøk.

På Melwood snakkes det ikke om medaljene som ble vunnet forrige sesong

Ox forteller som svært fokuserte spillere på Melwood. Suksessen forrige sesong har ikke gjort stjernene blaserte.

– Det var utrolig å vinne ligaen, men det tilhører fortiden nå. Vi kan se tilbake på dette senere, men vi har ikke råd til å tenke på det nå. Hvorfor vant vi ligaen? Jo, fordi vi ikke mistet fokus. Det handler hele tiden om å fokusere på neste kamp, og slik er det nå også.

– Som lag føler vi oss ikke som ligamestere, om du forstår hva jeg mener. Vi vet vi vant ligaen, vi vet vi har skrevet oss selv inn i historiebøkene, og vi har medaljene som håndfaste minner om bragden. Men innad i troppen er det ingen som snakker om dette. Ingen oppfører seg som ligamestere, og det er slik det skal være, avslutter Oxlade-Chamberlain.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]