Et Barcelona i økonomisk krise skylder fortsatt Liverpool masse penger etter Coutinho-overgangen

Barcelona skylder 19 klubber til sammen 126 millioner euro etter overganger, og den største summen er det Liverpool som venter på.

25. jan 2021 kl 18.58Einar Kvande

Barcelona har lagt frem ferske regnskapstall som viser at den katalanske klubben fortsatt skylder Liverpool 29 millioner euro, eller 25 millioner pund om man vil, etter at de kjøpte Philippe Coutinho fra Anfield-klubben i 2018.

Totalt er det 19 klubber som har penger tilgode hos Barca etter overganger, og Liverpool er den klubben som katalanerne skylder mest penger, ifølge Daily Mail.

Barcelona betalte Liverpool 105 millioner pund umiddelbart for Coutinho, men overgangen for playmakeren var verdt totalt 142 millioner pund.

Coutinho har gjort tre mål og har notert seg for to målgivende pasninger på 14 kamper for Barcelona denne sesongen, men er nå ute i fire måneder med en kneskade.

Økonomisk krise

Barcelona skylder blant annet også 8,8 millioner pund til Bordeaux for vingen Malcom, 7 millioner pund til Gremio for Arthur Melo (nå i Juventus) og 14 millioner pund til Ajax for Frenkie de Jong.

Den spanske storklubben opplever store finansielle problemer som følge av koronapandemien, og klubben skal ha kontaktet en rekke banker og bedt om utsettelse av betaling av låneavdrag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]